Muži- FC Nový Bor : Jiskra Višňová 3:4 (2:1)

Před týdnem skončily fotbalové prázdniny a o dnešní sobotě začal pro nás nový soutěžní ročník LKFS 2022-2023. Pro naše barvy určil los soutěže TJ Jiskru Višňová, v každém ročníku těžký soupeř. Naše barvy v průběhu letní přestávky doznaly řadu změn. Skončil trenér J. Broschinský st. a na jeho místo byl po dohodě ustanoven St. Kouřil. Funkci asistenta převzal J. Broschinský ml. a do funkce vedoucího byl ustanoven M. Kalenda. Pokud se jedná o hráčský kádr, tak ten také doznal řadu změn: odešel T. Verner (Vilémov), P. Konečný (Skalice), D. Černý (Mimoň) a naopak příchod nových hráčů: z Varnsdorfu se vrátil dorostenec J. Šešina, z Mimoně přišel na přestup L. Tandera a ze Žandova k nám byl uvolněn L. Vaníček. Stav brankářů se rozšířil na dva, příchodem O. Zeleného z Kamenického Šenova. Změn poměrně hodně. V prvním kole také hned důležitá prověrka v zápase s Višňovou.

Zápas jsme začali dobře. Kluci začali hrát odvážně dopředu a v 9. minutě dal první gól Džavík 1:0. Jásot diváků ještě pořádně nedozněl a byl tu druhý gól a opět u toho byl Džavík, který po získání míče přes brankáře poslal míč do sítě Višňové – 2:0. Višňová jako opařená, když jsme si vypracovali další příležitosti. Další šanci měl opět Džavík, následně měl šanci Stromecký, který svůj útok nedotáhl do konce, brankař míč chytil. Další šanci měl i Třešňák, který se rozehrál k dobrému výkonu. Poté se Višňová oklepala  a začala hrát fotbal, zejména využívala své dva vysoké útočníky. Ve 32. minutě si připsal první zápis v dnešním zápase Mazánek – 2:1, tak skončil i první poločas. Pro nás ještě jedna nepříjemnost, že se zranil J. Broschinský (musel absolvovat nemocniční vyšetření), ale to vše dopadlo dobře a další zápas by mohl absolvovat .Tím vším byla naše obrana rozhozená a zbytek zápasu se hledala.

A také hned v úvodu druhého poločasu, v 54. minutě soupeř vyrovnal na 2:2. V dalším průběhu hry se hrálo, kdo z koho! Kluci bojovali a možno říct, že to byl pěkný fotbalový zápas z obou stran. Naše bojovnost slavila úspěch v 70. minutě, když Třešňák, který dnes hrál dobrý zápas přehrál obránce, poslal míč před branku a Stromecký doráží na 3:2. Vynikající! Ovšem soupeř také ještě své zbraně nesložil. Rychlé přenesení míče na půlku a v 76. minutě opět srovnáno na 3:3, autor gólu Bednář. Čas zápasu  naznačoval, že se blíží závěr. Někdo myslel na vítězství, někdo zase, že by remíza byla možná dobrá, ale stalo se, přišla chyba, míč poslaný na branku Michálek před naším brankářem tečuje a míč poté zamířil do branky – 3:4. To už do konce zápasu moc nechybí a navíc Třešňák fauluje nedovoleně a rozhodčí tasí červenou kartu jako meč. Chvíle strkanic a i další zdržování času a je konec, konec zápasu, který dnes měl v sobě vše, co se může stát. Prohráli jsme, ale je to začátek soutěže. Uvidíme, ale dnes nám bojovnost i fotbalová snaha nechyběla. Soupeři je třeba pogratulovat k vítězství a všem hráčům na obou stranách poděkovat za předvedený výkon. Diváky bychom chtěli poprosit, aby nám zachovali přízeň, nicméně je prosíme aby fandili slušně, protože urážkami rozhodčích a hráčů soupeře našim klukům nepomohou. Děkujeme.

góly: 9. a 12. Džavík, 72. Stromecký – 32. a 55. Mazánek, 76. Bednář, 88. Michálek

ž.k.: 6:3, č.k. 90. Třešňák (N.Bor), diváků: 120, rozhodčí: Kořínek Lukáš

sestava: Svoboda M., Pokorný (90. Šešina), Devátý, Kubeš, Stejskal, Třešňák, Stromecký (85. Tandera), Havlík, Džavík, Broschinský (36. Kalenda)

trenér: Kouřil Standa
ved.mužstva: Pánek Karel

Příští týden v sobotu 13. 8. v 17:00 hodin hrajeme mistrovský zápas  v Mimoni proti domácí Jiskře!

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (8 hlasování, průměrné hodnocení: 52,50%)
Loading...