TJ TATRAN Bílý Kostel – FC NOVÝ BOR 0:1 (0:1)

Po domácí prohře v prvním kole s TJ Doksy jsme vyrazili na první venkovní utkání na hřiště TJ Tatranu Bílý Kostel, kde nás určitě všichni opět stavěli do role favorita. K dnešnímu zápasu se náš kádr rozšířil o hráče T. Částka, který k nám přestoupil z Polska. Trenér připravil hráče s tím, že to opět nebude lehký zápas, protože každý soupeř se na nás pečlivě připravuje a chce naší porážku. Na minulou nocí skropený trávník nastoupila obě mužstva v 17 hodin. Naši velmi pozorní, ale i aktivní.

Hned v první minutě jsme získali míč a v domácí šestnáctce jsme vytvořili závar. Domácí nás nemohli vytlačit, Nosek se výborně s míčem otočil a pohotově ho poslal podle brankáře k zadní tyči – 0:1. Vstřelený gól nás uklidnil a i v dalších minutách jsme si vytvářeli střelecké pozice a tlačili se před soupeřovu branku. Střelám však chyběla přesnost a nebo byl na místě domácí brankář. Ve 22. minutě domácí založili rychlý útok a přehráli naší obranu, ale ke vstřelení gólu se už nedostali. Naše útočné snažení pokračovalo a byl to opět Nosek, který se probíjel domácí obranou, byl však nešetrně faulován a skončil na trávníku v hodně nepřirozené poloze a zvednout se mu podařilo až za pomocí spoluhráčů, krátce poté zjistil, že pokračovat bohužel nemůže a tak se střídalo. Čas 26. minuta! Na jeho místo poslal do hry trenér Kramera. Tento mladík za krátkou dobu ukázal svojí hrou, že na hřiště patří. Několikrát vybojoval ztracený míč, snažil se útočit a také dobře přihrávat. Po jedné naší akci fauloval Havel a tím si řekl o žlutou kartu, kterou mu rozhodčí ukázal. Kolem 30. minuty zápasu byl dvakrát chycen do ofsajdu Stromecký. V dobře rozjeté akci byl zasažen kopačkou gólmana a musel být ošetřován. I tak ale v utkání pokračoval.

Ve druhém poločase se domácí hodně stáhli do obrany a pro naše barvy bylo hodně těžké probíjet se k brance na malém a krátkém hřišti. I tak jsme si vytvořili několik výborných příležitostí. V jednom případě Částek trefil břevno domácí branky a až odražený míč stačil gólman vyrazit za branku. V 80. minutě vystřídal Stromeckého Šimůnek. V 85. minutě Částka zase Král. Když se blížil závěr zápasu domácí hodně přitvrdili a rozhodčí je potrestal žlutou kartou. V úplném závěru se domácí pod dojmem, že nemohou nic ztratit, pustili do útoku a bylo velké horko před naší brankou, ale pozorný a precizní brankář Blumentritt čisté konto udržel.

Připsali jsme si první vítězství, sice s hubeným brankovým poměrem, ale zaslouženým! Zápas ukázal, že každý bod bude těžce vybojovaný a každé vítězství bude vyžadovat usilovnou práci a pevnou vůli.

Příští týden hostíme v českolipském derby Arsenal Česká Lípa, výkop v 17 hod.

gól: 1. Nosek

Diváků: 100, Ž.K.: 3:1, rozhodčí: Urbánek Tomáš

Sestava: Blumentritt D., Vacek, Broschinský L., Broschinský J.(K), Devátý, Janů, Havel, Kubeš, Stromecký(80.Šimůnek), Částek(85.Král), Nosek(26.Kramer),

trenér: Broschinský J.st.

ved. mužstva: Blumentritt R.

One comment

  1. Tak gratulace k prvním bodům v KP a jen tak dál! Těším se na derby proti Lípě.

Comments are closed.