FC Nový Bor : TJ Doksy 4:5 (1:3)

V sobotu 18.8.2018 v 17 hodin jsme vstoupili do domácího zápasu KP proti týmu TJ Doksy. Nově se rodící kádr hráčů se začal připravovat hned po skončení posledního divizního zápasu ročníku 2017-2018. V letní přípravě jsme odehráli řadu přípravných zápasů s různými výsledky. Ty lepší byly v závěru, ale stále se plně nezapojili všichni hráči. Z pracovních důvodů chybí zatím ještě Ramisch, Pentelichuk a ze zdravotních pak Vacek Ond. Na přestup k nám přišli hráči -bratří Vackové, Kramer – dorostenec z Varnsdorfu a  A. Holubec (zatím nemoc mu nedovolila nastoupit), do přípravy se již po dlouhém léčení zapojil i Šimoník. Poslední přestupy k doplnění kádru se dokončili v pátek 17.srpna 2018, T. Částek z Polska a M. Nosek z Višňové.

Také dnešní soupeř TJ Doksy hodně posílil svůj kádr a k dnešnímu zápasu přivedl mužstvo zkušený trenér M.Šimek,který si také připravil důležitou taktiku zápasu.

Náš vstup do zápasu byl bez viditelné taktiky a toho také využil soupeř již v 6. minutě ke vstřelení první branky, kterou vstřelil po velké chybě naší obrany Kopecký. Naše mužstvo na to nijak zvláštně nereagovalo a tak se skóre měnilo podruhé v 17. minutě. Naše obrana v jedné lajně nezachytila a pozdě reagovala na kolmou přihrávku hostí, kterou zakončil přehozením našeho gólmana Kouba 0:2. O pět minut později  snižujeme, vymysleli jsme dobrou přihrávku na křídlo a následně prudký centr před branku srazil do vlastní sítě hostující Picek – 1:2. V této době to vypadalo, že se naše hra srovnává, ale pravda byla zcela jinde. Ve 33. minutě opět nedůsledně plníme obrannou činnost a hosté zvyšují na 1:3, když gól vstřelil neuhlídaný Kukla. Poločas skončil a nástup do druhého vypadal z naší strany živější. V 53. minutě šel za míčem v našem vápně Novák, byl faulován Vackem a byla z toho penalta.Tu bezpečně proměnil Finklár (také hrával v našem dresu). Stav 1:4 vypadal hrozně a ještě hůře jsme se dívali na skóre v 53. minutě když naší obranu přelstil opět Kukla z zvýšil na 1:5. Přišla 56. minuta a snižujeme Vackem na 2:5. Hráči se probrali, zvýšili bojovnost a hnali se za dalšími góly. V 73. minutě přišla přihrávka Kubeše do vápna soupeře a o míč se popral s obránci Nosek a snižil 3:5. Z naší strany začala honička o další branky. Soupeř viditelně ztrácel fyzicky a zdržoval, zakopával míče. Před jejich brankou bylo několikrát hodně horko, ale další gól padl po akci Noska, který obehrál obránce i gólmana a míč, který mířil do branky pojistil Broschinský na 4:5. To už bylo v 85. minutě a k tomu nastavený čas za zdržování jsme měli na vyrovnání, ale to už i na naší straně byla řada nepřesností a tak si Doksy od nás odvážejí první vítězství v nové soutěži.

Příští zápas hrajeme v sobotu 25.8. od 17 hodin na hřišti týmu TATRAN Bílý Kostel!

góly: Picek(vlastní), Vacek J.,Nosek, Broschinský J.ml. – Kukla 2, Kouba, Finklár, Kopecký

ŽK- 2:3 , diváků: 200 , rozhodčí Blaschke

sestava: Blumentritt D., Broschinský L., Nosek, Devátý, Kubeš, Havel, Kramer, Stromecký, Janů, Broschinský J.ml., Vacek J., –  Šimůnek

trenér: Broschinský Jan st.

ved.mužstva: Blumentritt Richard

manažer: Szabo Milan