FSV OPPACH (SRN) : FC NOVÝ BOR 0:3 (0:1)

Týden tréninků a v sobotu další přípravný zápas. K tomu jsme dnes cestovali k soupeři za hranice ČR do sousedního Německa, konkrétně do fotbalového klubu FSV Oppach. Za tento klub hraje i několik českých hráčů. Pro nás nejznámější a kdysi hráč i odchovanec N. Boru P. Vomáčka. V našich řadách bylo dnes více omluvených ze zdravotních důvodů – T. Janů, O. Vacek, M. Novák, L. Havel a Kaiser.  Zápas na UMT začal ve 13.30 za řízení domácích rozhodčích.

Od první minuty jsme domácí zatlačili a ostřelovali domácí branku. V 5. minutě po přihrávce Šimoníka se uvolnil na vápně Zlatníček a svojí šanci proměnil na 0:1. I další minuty jsme domácí branku ostřelovali, ale domácí gólman předvedl několik velmi dobrých zákroků. Domácí zvedli hlavu a během dalšího průběhu zápasu nebezpečně ohrožovali naší branku, v jednom případě trefili tyč a pak předvedl D. Blumentritt pár zákroků, které zabránily gólu.

Do druhého poločasu se na obou stranách střídalo. Naše mužstvo přidalo na rychlosti i na důrazu. V 57. minutě se ve vápně hlavou prosadil Devátý a vylepšil naše vedení na 0:2. Podstatnou věcí bylo, že jsme hráli víc po křídlech a to dělalo domácí obraně potíže. V 75. minutě po závaru ve vápně domácích dal další gól Šimůnek0:3. V poslední desetiminutovce to ještě zkoušeli domácí změnit, ale dobré zásahy v naší brance měl i náš druhý gólman Ticháček.  Zápas se hrál v rychlém tempu, bez žlutých karet a z obou stran ohleduplně.

góly : 5. Zlatníček, 57. Devátý, 75. Šimůnek

Sestava:  Blumentritt D. (Ticháček), Šimoník,  Broschinský L., Devátý, Holubec, Kubeš, Krpata, Skočdopole, Stromecký, Sochor, Zlatníček – Šimůnek

Trenér:  Broschinský  Jan st.

Asistent:  Broschinský Jan ml.

Ved.mužstva: Blumentritt R.

Příští týden v sobotu hrajeme opět venku a zavítáme do Roudnice n.L.