Arsenal Č.Lípa : FC Nový Bor 2:3 (2:1)

Vánoční odpočinek fotbalistům skončil a začala zimní příprava na jarní boje o body. Divizní Arsenal Č. Lípa, který doznal v průběhu zmíněné přestávky řady změn – na trenérský post se postavil Martin Hřídel, do mužstva přichází zkušený, známý hráč Jiří Štajner, který zároveň bude plnit úlohu asistenta trenéra. Jaký bude přesun hráčů z mužstva, nebo do jeho řad, zatím není znám. Kolem všeho pracuje J. Košta, dlouholetý fotbalový harcovník. Novoborské mužstvo se sešlo pod vedením stávajícího trenéra J. Broschinského staršího na prvním tréninku 8. ledna 2020 v počtu 14-ti hráčů. Omluvu oznámili: L. Havel, který jedná o přestupu do jiného klubu (Turnov). Druhým hráčem, který míří jinam je M. Novák, o jehož angažmá se zajímá Vilémov. Dnešní přípravný zápas na UMT v České Lípě začal v 11 hodin.

Domácí Arsenal začal opatrně, ale útočně po křídlech. V 5. minutě centr do vápna, kde se šikovně uvolnil Hodač a střelou po zemi zajistil domácím první gól a vedení 1:0. Novoborští zrychlili hru, dvakrát se dostali do vápna domácích, ale tam už chybělo zakončení. To domácí v 15. minutě využili tak trochu zaváhání obrany soupeře, k míči se přitočil Kaňkovský a je to 2:0. FC Nový Bor zlepšuje přesnost i rychlost přihrávek. Přichází s tím i více nebezpečných situací před domácí brankou. Boráci zahrávají řadu rohových kopů, ale ještě tomu chybí střelba. Ve 40. minutě několik závarů před domácí brankou a opakovaný rohový kop. Před brankářem se prosadil na míči Devátý a hlavou snižuje na 2:1.

Do druhého poločasu střídání hráčů z lavičky. Lépe se začíná prosazovat soupeř z Nového Boru. I diváci přiznávají lepší hru FC Nový Bor. V 60. minutě přešel středem přes obranu Vacek, v útoku jej podpořil Zlatníček a Vacek zakončil útok střelou – je srovnáno 2:2. V 70. minutě dlouho očekávané střídání a po dlouhé odmlce od fotbalových zápasů, zaviněné zraněním a rekonvalescencí přichází Jan Broschinský ml., kdysi i hráč Arsenalu. Svůj návrat v 72. minutě oslavil také gólem když se ve vzdušném souboji prosadil proti domácímu brankáři – 2:3. V brance našeho týmu ve druhém poločase vystřídal Ticháčka Dan Blumnetritt a předvedl několik výborných zákroků. V závěru dnešního utkání domácí zvýšili herní iniciativu, ale hráči z N.Boru k vážnější akci domácí nepustili. To zkoušel také M. Soukup, když zkusil zaútočit, ale byl vždy dobře ubráněn. Na závěr jen škoda, že nedohrál Ondra Vacek, který po jednom souboji musel odstoupit. On s L. Kubešem vytvořili dobrou tvořivou dvojici.

góly: 5. Hodač,15. Kaňkovský – 40. Devátý, 60. Vacek, 72. J. Broschinský ml.

Sestava FC Nový Bor: Ticháček (Blumentritt), Šimoník, Devátý, L. Broschinský, Janů, Kubeš, Vacek, Krpata, Holubec, Sochor, Zlatníček, Šimůnek, J. Broschinský ml.

Trenér: Jan Broschinský st.

Masér: Novotný F.

Ved. mužstva: R. Blumentritt

Příští týden v sobotu 18. ledna 2020 zajiždí FC Nový Bor k utkání do německého Opachu.