FC Nový Bor : SK Skalice 1:5 (0:2)

Poslední zápas základní části soutěže KP LKFS nás zastihl v nedobré situaci s kádrem hráčů. Zatím, co jsme na začátku zimní přípravy měli velice slibnou sestavu, na začátku jarní části KP jsme přišli o J. Broschinského (operace kolena a do podzimu mimo hru). Bohužel od března se nám herně nedařilo a výsledky byly horší. V závěrečných herních kolech jsme ztratili pro různé důvody, ale hlavně pro zranění hned několik klíčových hráčů, T. Janů – zlomenina na noze, Šimoník – zlomenina v kotníku, J. Vacek – svalové zranění, Doležal – svalové zranění, Vacek – svalové zranění, Kramer – osobní důvody. Vrchol přišel po zápase ve Frýdlantě, ale to je již v období, kdy přestupní řád hráčů nedovoluje žádné změny. Proto požádal v pátek trenér, před posledním zápasem základní části soutěže o výpomoc trenéra dorostu p. Kouřila o uvolnění tří hráčů na zápas KP dospělých.

Nyní k průběhu sobotního zápasu:

Hned v 1. minutě rohový kop pro soupeře ze Skalice, ale obrana byla soustředěná a míč bez problémů odvrátila.  Ve 4. minutě Kubeš centruje míč do vápna Skalice, také zde obránci odvracejí nebezpečí na další rohový kop. Následně faul na našeho hráče a trestný kop zahrává Broschinský, střela parádní, ale branku netrefila. Ve 12. minutě dorostenec Skočdopole posílá kolmicí míč, nabíhá Stromecký, který byl okamžitě tvrdě poslán na trávník (bez karty). V dalších minutách následovaly rohové kopy na jedné i druhé straně, ale bez využití. Ve 25. minutě jsme ukázkově prošli po pravé straně až k vápnu, ale následný centr před branku se nikomu nepodařilo umístit do branky Blažka. Ve 26. minutě se podařilo Skalici ohrozit naší branku, Král záměr vystihl a prudkou střelu vyrazil, bohužel do klubka hráčů a Stejskal pohotovou střelou k tyči střílí první gól zápasu – 0:1. Ve 30. minutě po faulu na Kubeše, který se stal hlavním terčem napadání soupeře, trefujeme boční síť branky Skalice. V závěrečných minutách prvního poločasu opět soupeře přehráváme, ale gól chybí. Ve 42. minutě soupeř získává výhodu rohového kopu a je tu další kritický moment zápasu. Míč proletěl až k našemu brankáři, který jej chtěl skrýt v náruči, ale ten mu vypadl a skončil v síti – 0:2.

Do druhého poločasu nastupujeme se změnou, další zranění – Šimůnek a na jeho místo posílá trenér do hry patnáctiletého dorostence Kalendu. V 52. minutě prohrál souboj o míč Holubec a pro soupeře z toho byl další gól, autor Švec – 0:3. Krátce na to se v útoku uplatnil střídající Kalenda a v 58. minutě potvrdil, když po rohovém kopu hlavičkou dal náš první gól – 1:3. Vznikla tak opět motivace bojovat o lepší výsledek, až do 76. minuty k další chybě v obraně, kterou soupeř potrestal – 1:4. To už se nám vidina lepšího výsledku hodně vzdálila, v 82. minutě následoval faul Devátého, který byl ohodnocen jako penalta a tu Hauer proměnil – 1:5.

V krajském přeboru nás nyní čeká: středeční (15. 5.) dohrávky klubů, které mají zápasy odložené (Skalice-Chrastava a Hrádek-Višňová) a pak rozlosování nadstavby soutěže ve které budou hrát kluby podle umístění do 6.místa základní části tabulky. Více informací Vám přineseme ve čtvrtek 16.5..

góly: 59. Kalenda – 27. Stejskal, 42. Kraus, 52. Sedláček, 76. Broschinský L. (vl.), 82. Hauer (pen.)

ž.k.: 3:7, diváků: 200, rozhodčí: Paulus Petr

sestava: Král, Broschinský L., Devátý, Nosek, Kubeš, Havel, Krpata, Skočdopole, Stromecký, Holubec (77.Horák), Šimůnek (46.Kalenda)

trenér: Broschinský J.st.

asistent: Broschinský J.ml.

ved.mužstva: Blumentritt R.