Slovan Frýdlant : FC Nový Bor 0:1 (0:1)

Tak jak jsme se zmínili v příspěvku o minulém zápase, je na pořadu anglický fotbalový týden. Dnes je středa a jedeme na zápas do Frýdlantu, do boje o body s místním Slovanem. Trenéři to nemají lehké, protože po sobotním zápase je několik zraněných. Po dohodě s trenérem dorostu dostává mužstvo doplnění – výpomoc a do základu jdou hráči ze širšího kádru.

Začínáme jako v jiných zápasech aktivně a vypracováváme si herní převahu. První dobrá akce se rodí ve 3. minutě,  Havel jde do bleskového útoku po výkopu Krále a ještě přihrávka na Noska, ten však již na míč nedosáhl. O pár minut později spolupráce Krpaty s Havlem opět přehrává obranu domácích. Domácí se jen těžko dostávají na naší polovinu, ale hrozí brejky. Naše obrana musí hrát pozorně. Ve 13. minutě nádherná střela L. Broschinského neskončila v síti díky výbornému zákroku domácího brankáře. Ve 20. minutě zasahuje náš Král dobrým zákrokem v brance. Velmi dobře jsme si počínali na polovině domácích ve 23. minutě a zejména pak Nosek, který šel za míčem a byl faulován ve vápně. Pozorný rozhodčí měl o situaci přehled a nařídil penaltu (domácí ani neprotestovali). Odpovědnost na sebe vzal Vacek a prudkou střelou k tyči nedal výbornému brankáři šanci – 0:1. Vzápětí první naše střídání – pro zranění odchází Vacek a na jeho místo nastupuje A. Holubec. K tomu musel trenér přeskupit řady na hřišti.

Do druhého poločasu jdeme beze změn, ale rádi bychom přidali i druhý gól. Domácí vycítili, že by mohli skóre měnit rychlými protiútoky a některé se jim i daří. Naše obrana má plné nohy práce a domácí hru znatelně přitvrdili. Rozhodčí jim dává varování, po žluté kartě nesahá, i když později i na ní došlo. Několikrát se nám podařilo před brankou domácích vytvořit pořádný závar, gólem to ovšem neskončilo. Domácí také ostřelují naší branku, míče však létají vedle. V jeden okamžik jsme domácí zahnali do vápna a čtyři střely po sobě míří na branku. První vyráží brankář, pak pálí z voleje Havel, následně Doležal a domácí obrana se štěstím vyráží na roh. Po něm Nosek míří dobře, ale s tečí jde míč za branku. Následně připravil trenér další střídání. Nejprve na místo Šimůnka jde Penteleichuk a v 80. minutě bojovníka Noska střídá mladík Kalenda, který si tak odbyl křest v mužstvu dospělých. Pak jsme někdy i zbytečně viděli kartu žluté barvy. Přesto jsme vítězství dnes větší bojovností a kolektivní snahou vybojovali a za to si zaslouží kluci velké uznání. Přejeme rychlou rekonvalescenci a přípravu na sobotní fotbalový zápas se Skalicí.

gól: Vacek (pen)

žl.k.: 3:3, diváků: 70, rozhodčí: Bohata Antonín

Sestava : Král, Šimůnek, Devátý, L.Broschinský, Stromecký, Vacek,Kubeš, Krpata, Doležal, Havel, Nosek,- Holubec, Penteleichuk, Kalenda

Trenér: BroschinskýJ.st.

Asistent: J.Broschinský ml.

Ved.mužstva: Blumentritt R.