Muži – Slovan Frýdlant : FC Nový Bor 2:2 (0:1)

   V pořadí druhé jarní fotbalové kolo KP LKFS nám nadělilo soupeře z Frýdlantu. Dnešní soupeř nám v podzimní fotbalovém klání nadělil porážku a nám dnes velelo v době bojů o udržení v KP bodovat. V mužstvu nám v dnešním zápase chybělo několik hráčů, Babic, který byl v minulém zápase vyloučen a dostal stop na jedno utkání. Další kdo chyběl byl Liška z důvodů studií a brankář Blažek – pracovní povinnosti. Na druhé straně se naše mužstvo doplnilo o navrátivšího dorostence z Arsenalu Č.Lípa  – Josef Chour. Druhým, velmi zajímavým hráčem, který rozšířil náš kádr je Ondřej Zahustel (bývalý ligový hráč AC Sparta Praha, FK Ml.Boleslav nebo Slovácka a naposledy Dolní Bouzov). Tento dvaatřicetiletý hráč k nám přichází po dohodě nejméně na půl roku. Dnešní náš cíl je pokusit se bodovat a hlavně hrát od zadu a zbytečně neinaksovat.

Zápas jsme začali velmi ukázněně a plně dodržovali předzápasovou úmluvu. Na domácí naše hra platila a k ničemu jsme je nepouštěli. Na hrotu naší hry se pohybovali Král a již zmíněný Zahustel. Soupeř před ním měl viditelný respekt a to nám pomáhalo k přechodům do útoku. Ve 14 minutě jsme po rohovém kopu vytvořili závar a z něho také padl první gól a překvapení v zápase. Postaral se o něj Džavík0:1. V dalších minutách nás začalo být plné hřiště. Domácí nevěděli jak nás překonat. Třeba trestný kop Třešńáka byl hodně nebezpečný. Několik soubojů na hranici vápna podstoupil Zahustěl a chybělo málo, aby proměnil příležitosti, které mu nabídl centry do vápna Král. Přibývalo i osobních soubojů. Asi jeden velmi důležitý se odehrál ve středu hřiště, kdy jsme měli získat výhodu. Ale bohužel Třešňák v přerušené hře nedovoleně kopl domácího hráče ležícího na zemi, jednoznačně přišla červená karta, Třešňák šel pod sprchy a naše barvy v oslabení. Tak skončil první poločas!

Do druhého poločasu naše první střídání, za Krále jde do hry Majerech. Začal na velkém prostoru s velkou chutí, neustále napadal domácí obranu. Domácí mužstvo, ale bojovalo o změnu a vědomi si toho, že hrají prosti deseti to zkoušeli střelecky. Naše obrana nepolevovala. A navíc v 74.minutě se nám podařil husarský kousek. Džavík po levém křídle zatáhl míč na polovinu domácích, kde jsme ve vzniklém závaru domácí obrali o míč a Havlík skóroval na 0:2. Potřebovali jsme to a ulevilo se našim, kteří bojovali na hranici svých možností a vidiny zisku bodů. Dokonce se ze zadních řad odhodlal J.Kalenda k sólu přes celé hřiště, ale další gól jsme nepřidali. Hra byla přerušena a na řadu přišli domácí. V 88.minutě po rohovém kopu a opakované  střele, když první Broschinský vykopl z prázdné branky dali domácí gól na 1:2. Poté rozhodčí oznámili, že se nastáví 4.minuty. Nám se podařilo dostat hru na domácí polovinu. Přesto domácí míč získali a vysoký centr letěl do našeho vápna.V hlavičkovém souboji fauloval náš kapitán soupeře a po konzultaci hlavního rozhodčího s asistentem se shodli, že to bylo faul penaltový a domácí šanci proměnili na 2:2. Zápas skončil. Je to škoda, když jsme po celý zápas vedli a sahali tak na zisk tří bodů. Přesto při tolika změnách v našem mužstvu jsme dokázali přivézt bod a mírně vylepšit pozici v tabulce!

góly: 14. Džavík, 74. Havlík – 88. Coufal, 90. Adamec (pen.)

ž.k.: 2:3, č.k.: 45. Třešňák (N.Bor), diváků: 110, rozhodčí: Třešňák Vojtěch

Sestava: Haluška, Pokorný (Šešina J.), Chour, Kubeš, Král (46. Majerech), Třešňák, Zahustel (89. Horčička), Kalenda J., Havlík, Džavík, Broschinský

Trenér: Kouřil Standa

ved.mužstva: Kalenda Michal

V sobotu 6.dubna hostíme favorita na postup – tým FC Pěnčín, výkop v 16:30 hod.