Muži – FC Nový Bor : FK Jílové 3:2 (1:1)

   Ve fotbalovém poháru LKFS jsme tento víkend měli volný termín a proto si vedení mužstva zajistilo přátelský zápas s FK Jílové (Ústecký kraj).  Mužstvo hraje krajský přebor a po podzimní části si na tom stojí podobně jako naše barvy v LKFS – spodní část tabulky. V našem mužstvu dnes chyběli – Kubeš, Majerech, Šešina J.

Utkání jsme začali velmi opatrně a v obraně pozorně. S časem zápasu jsme začali lépe kombinovat a dostávat se s míčem před vápno soupeře. Tady nám chybělo rychlejší rozhodování při pokusu o střelbu. V 9.minutě jsme měli výhodu přímého kopu, ten zahrával Třešňák a do hlavičkového souboje s brankářem hostí šel Broschinský  a jeho hlavička skončila v síti hostí – 1:0. Pak jsme hru uklidnili a chtěli hrát na více přihrávek. Jenže ve 37.minutě přišla chyba. Hráči hostí se na naše obránce vysunuli a už jsme se z toho nedostali, naopak jsme si vstřelili vlastní gól – 1:1.

Do druhého poločasu se střídalo. Pro naše  mužstvo začala druhá část trochu nešťastně, Jílové začalo napadat naší obranu a vyšlo jim to. Získali míč, pohotový přechod do vápna a střela na zadní tyč – 1:2. Fotbalová chuť jim zůstala a na naší bránu se hrnul jeden útok za druhým. Blažek měl plné ruce i nohy práce. To netrvalo dlouho, naše řady se organizovaly a v 53.minutě bylo opět srovnáno a postaral se o to vlastní akcí Pokorný. S míčem u nohy prošel z naší poloviny až do vápna soupeře  a přesnou střelou po zemi kolem nohy brankáře srovnal stav na 2:2. V dalším čase zápasu jsme získali trochu navrch, ale neproměnili jsme několik gólových příležitostí které měli na kopačkách Džavík, Král a další. Na druhé straně pracoval pozorně brankář Blažek, jednou při něm stálo i štěstí v podobě levé tyče. V 60.minutě jsme si zahráli ten správný fotbal. Z naší poloviny prošli kluci až před vápno .Centr z pravé strany před branku našel Třešňáka a ten bombou o tyč dal na 3:2, což byl také konečný výsledek zápasu.

góly domácích: Broschinský, Pokorný, Třešňák

Sestava: Blažek, Kalenda J., Babic, Pokorný, Šešina M., Džavík, Havlík, Třešňák, Broschinský, Král, Faouzi, Hadrbolec

trenér: Kouřil Standa

ved.mužstva: Kalenda Michal

Příští sobotu 2.3. hrajeme poslední pohárový zápas a od 11 hod. přivítáme LOKO Česká Lípa.