Muži – FC Nový Bor : TJ Doksy 7:0 (4:0)

Minulý víkend se rozběhla soutěž Pohár FAČR- LKFS, pro nás skupina C, kde s námi ve skupině hrají účastníci mistrovských soutěží v rámci kraje od  I.B třídy po krajský přebor – Lindava, Arsenal Č.Lípa „B“, Loko Č.Lípa  a náš dnešní soupeř  TJ Doksy. Tento soupeř minulý zápas s Lindavou prohrál 0:5. Nám se  minulý zápas taky nepovedl, když jsme hráli staticky, bez pohybu, bez rozumu a nevím co ještě uvést. Dnešní základní sestava byla „na jiných nohách“ i s jinou aktivitou.

Od počátku jsme zrychlili pohyb s míčem i bez míče. Kluci včas přistupovali k soupeři, získávali míče a hodně se hrálo dopředu. První střela na branku patřila soupeři, ale vedle. Ve 12.minutě přišla povedená rychlá akce na jejímž konci byl Majerech a vedeme střelou po zemi 1:0. Ve 22.minutě se opět mění skóre a střelcem opět Majerech2:0. Pak přišla pětiminutovka, kdy se bojovalo o střed hřiště i o změnu skóre. Doksy mohly dát gól, ale zastavil je ofsajd. Pár tvrdých soubojů, přerušení, ale opět máme navrch. Ve 25.minutě se prosadil velmi aktivní Havlík3:0. Herní převaha z naší strany se potvrdila ještě  ve 34.minutě a trefil se přesně Král4:0. V závěru poločasu se hodně hra zklidnila a do té se přenesla i nepřesnost.

Druhý poločas jsme vystřídali, přišli hráči z lavičky. Mezi nimi fotbalová stálice J.Broschinský a byl to on, kdo se v souboji ve vápně soupeře první dostal k odraženému míči a nekompromisní střelou zvýšil naše vedení na 5:0. Pak jsme vedení zvýšili na 6:0, když si soupeř dal vlastní gól. Náš střelecký účet ztvrdil Džavík na 7:0.  Z výsledku tohoto zápasu nedělejme velkou slávu, ale určitě potěšila aktivita, pohyb hráčů i fyzická kondice, ale trenér určitě bude vědět na čem ještě zapracovat.

góly: 11. a 21. Majerech, 24. Havlík, 33. Král, 49. Broschinský, 56. vlastní, 66. Džavík

ž.k.: 1:0, diváků: 30, rozhodčí: Vrabec Hynek

sestava: Blažek, Pokorný, Kubeš (46. Broschinský), Třešňák (60. Hadrbolec), Kalenda J. (60. Faouzi), Havlík, Džavík, Babic, Majerech (46. Horčička), Šešina J. (Šešina M.), Král

trenér: Kouřil Standa

ved.mužstva: Kalenda Michal

Příští víkend v sobotu 17.února 2024 od  11 hod. pokračuje Pohár  dalším zápasem a hostíme TJ Dynamo LINDAVA – účastník I.B třídy.