Muži – Arsenal Č.Lípa B : FC Nový Bor 4:1 (3:0)

Neděle 4.února 2024 – Česká Lípa.

LKFS připravil pro kluby možnou organizovanou zimní přípravu v podobě předkol  MOL-Cup poháru ve skupinách! Hrát se může i na UMT v Novém Boru. První náš zápas byl naplánován na neděli 4.února 2024 v 11:00 hod. na hřišti Arsenalu Česká Lípa a soupeřem bylo domácí béčko Arsenalu.

Dne 22.ledna 2024 zahájili hráči Nového Boru zimní příprava v domácím  prostředí. Od 26. do 28.ledna absolvovalo mužstvo soustředění v areálu školy v Zákupech. Tělesná prověrka měla pozitivní náhled a byla určitě potřebná, účast hráčů také dobrá. Od pondělí 29. ledna již probíhá tréninková příprava na domácím  hřišti v Novém |Boru. V neděli 4.února  pohárový zápas a v tom jsme neuspěli. K zápasu bylo nominováno 17 hráčů a všichni dostali příležitost v zápase nastoupit. Prostě všichni, kteří trénují. Kádr mužstva zatím prochází zkouškami. V průběhu podzimní části  soutěže odešel brankář Zelený na studia do Brna a následně přestoupil do Rakouska, kde bude hrát v některé z nižších soutěží. Dále hledáme druhého brankáře, jelikož brankář Haluška je na delší dobu zraněný.V hledáčku hráčů do pole došlo k dohodě mezi kluby FC Polevsko a naším klubem o přestupu Michala Třešňáka a pokračovat bude i J.Liška. Jednání se rozšiřuje i jinými směry. Hlavně to všechno závisí na současném celém kádru a vedení mužstva.

Jak probíhal zápas?  Již v 8.minutě se trefil domácí kanonýr K.Kaňkovský – 1:0. Naše hrubka v obraně, když jsme nedokázali dostat míč mimo branku. Druhý gól jsme domácím opět nabídli, když výkop míče k půlce zachytil opět Kaňkovský a střelou z dálky nedal našemu brankáři šanci – 2:0. Třetí trefa domácích padla opět po našem  špatném  bránění z kopačky domácího Kříže. Poločas 3:0 pro domácí! Docela špatné, ale trenér dal herní šanci i hráčům, kteří obvykle nastupují až v průběhu zápasu.

Do druhého poločasu došlo ke změnám a na hřiště přišla řada čerstvých hráčů z lavičky. Poměrně rázně se změnila hra, kluci si začali vytvářet šance a nebylo jich málo, jen nepadaly góly. To se podařilo v 61.minutě, když se prosadil Havlík – 3:1. Je pravdou, že i šance byly na straně Arsenalu, ale náš tým podržel gólman Blažek. I tak poslední střelecké slovo měl domácí,  Kaňkovský – 4:1, když na jeho střelu po zemi Blažek nedosáhl a míč skončil vedle tyče v síti!

Poučení si jistě berou z tohoto zápasu všichni a nápravu mohou předvést v dalším zápase – sobota 10.2. od 11 hodin. FCNB : DOKSY, hřiště N.Bor.

góly: 8., 24. a 90. Kaňkovský, 22. Kříž – 61. Havlík

ž.k.: 0:1, diváků: 51, rozhodčí: Kořínek Lukáš

sestava: Blažek, Hadrbolec (46. Pokorný), Kubeš (46. Šešina J.), Třešňák, Kalenda J. (46. Majerech), Havlík, Džavík (74. Šešina M.), Babic, Faouzi Methnani (46. Král), Štěrba, Broschinský

trenér: Kouřil Standa

ved.mužstva: Kalenda Michal