Muži: FK Junior Děčín : FC Nový Bor 0:2 (0:1)

Nedohraná a fotbalovým svazem ukončená soutěž ročník 2020-21 a následné v jarní části uvolněné sportování dalo trenérům, ale hlavně hráčům, možnost konečně opět hrát fotbal. Naše mužstvo dospělých si dohodlo zápas v Děčíně proti domácímu týmu FK Junior. Od 16.30 se zápas hrál na hřišti bývalého FK Řezuz Děčín. Domácí s omlazeným kádrem doplněným zkušenými hráči – Jan Vorlíček atd.

Od úvodního hvizdu jsme určovali rytmus hry. Domácí kontrovali, ale naše obrana v čele s brankářem Svobodou pracovala spolehlivě. V 17. minutě jsme překonali domácí obranu, ale Stromecký branku přestřelil. Ve 20. minutě za centrovaným míčem do vápna šel Havlík a prosadil se. Míč před brankářem odskočil a Havlík jej poslal hlavou do branky – 0:1. Ve 22. minutě jsme měli šanci přidat další gól. Za faul na Stromeckého se pískala penalta. Kapitán mužstva Broschinský vše co je nutné podcenil a gólman mu střelu chytil. Přesto jsme ještě do poločasu mohli přidat  druhý gól, ale domácí se ubránili. I tak zápas probíhal dramaticky o což se snažili domácí. Ti podnikali jeden útok za druhým, ale neprosadili se.

Do druhého poločasu střídání a z laviček náhradníků šli do boje čerstvé síly. Hra změnila tvář a náš tlak na domácí branku se ještě zvýšil. Zejména když Třešňák poslal několik dlouhých přihrávek křižně na naše číhající útočné hráče. Po jedné takové se prosadil Stromecký, který dal druhý náš gól v zápase – 0:2. Také domácí šli za gólem, ale Svoboda v brance byl jednoznačně proti.

Sestava : Svoboda, Holubec, Broschinský J.ml., Verner, Sochor, Kubeš, Třešňák, Havlík, Burián, Skočdopole, Stromecký

Trenér:  Broschinský Jan st.

Příští týden v sobotu zajiždíme k zápasu do Vilémova, výkop v 17 hod.