Muži: FK Jílové : FC Nový Bor 0:1 (0:1)

Tak jsme se po dlouhých měsících bez fotbalu na úrovni amatérských soutěží opět dostali na fotbalové trávníky.

Po uvolnění zákazu sportu se začalo v našem klubu opět trénovat ve všech kategoriích od mládeže po dospělé. K tomu dostali trenéři možnost také zajistit přátelská – přípravná utkání.  Trenér dospělých p. Broschinský připravil svým svěřencům na konci prvního pololetí hned tři. To první jsme dnes sehráli proti FK Jílové. Na velmi dobře připraveném trávníku a při štěstí na přízeň počasí jsme od 16 hodin hráli v Jílovém. Trenér dal v tomto zápase možnost všem hráčům, kteří se účastní tréninkové přípravy.

Fotbal se hrál hodně vyrovnaný i když dvě výraznější příležitosti byly na naší straně. Jednu měl P. Stromecký, který dával domácí obraně hodně zabrat.  Druhá naše příležitost se stala ve 39.  minutě, když k brejku vyslal přihrávkou po křídle mladíka Havlíka a ten si připravil zakončení proti domácímu brankáři a přivedl naše do vedení – 0:1. Do druhého poločasu přišlo mužstvo s několika změnami, do hry šli hráči z lavičky. Domácí se snahou o vyrovnání a nám šlo o začlenění nových tváří do hry. Domácí nás zatlačili, kluci se ale bránili úspěšně. Pak přišla chvilka tvrdších soubojů, ale v závěru jsme opět získali herní klid, který na prvním místě prokázal brankář Svoboda a stopper Devátý. V poli pak úřadovali Broschinský a Kubeš s Třešňákem. Ostatní hráli odvážně a v samotném závěru mohl ještě skóre změnit Kalenda, domácí gólman jej ale vychytal.

Sestava: Svoboda Michal, Šimoník, Devátý, Broschinský Jan ml., Holubec, Sochor, Kubeš, Třešňák, Stromecký, Havlík, Verner, Džavík, Burian, Steklý, Kalenda

Trenér: Broschinský Jan st.

Omluveni – Skočdopole, Novák, Dlouhý

Ukončili činnost – Dan Blumentritt, Lukáš Broschninský, Šešina Matěj, Novák Patrik.

Příští zápas odehrajeme v sobotu 5. června 2021 od 17 hod. v Děčíně s týmem Junior Děčín.