Okresní výběry – sezóna 2019/20

Hodnocení okresních výběrů ve kterých reprezentují i hráči našeho klubu.

Kategopie U12 – Grosmut Teseo Perdomo, Doňar Adam

Kategorie U11 – Jirsák Petr, Liška Jiří, Šešina Miroslav, Nešpor Michal

Před měsícem proběhlo na Městském stadionu U Ploučnice v České Lípě 3.kolo meziokresních výběrů ročníků 2008 a 2009 a proto dovolte, abych krátce zhodnotil působení výběrů OFS Česká Lípa v tomto ročníku.

Ročník 2008 – U12, vedený trenéry Josefem Koštou a Václavem Erbenem, spolu hraje již druhý rok, tým má ustálenou sestavu, která se mění v případě přestupu některých nominovaných do ligového klubu nebo v případě nemoci a zranění. Přesto se v tomto výběru stihlo vystřídat již více než 30 hráčů a příležitost ukázat se dostali všichni talentovaní hráči z okresu. Po 3 odehraných kolech si tým vede velice dobře a je stále ve hře o postup na republikové finále do Prahy, když na 2. místě za vedoucím výběrem OFS Semily zaostává pouze o skóre ze vzájemného utkání. Třetím týmem je výběr OFS Liberec, který zaostává za oběma vedoucími výběry o 1 bod. Můžeme se těšit na závěrečné 4. kolo, které se uskuteční v dubnu 2020 v Liberci a tam se v přímém souboji rozhodne, který výběr se dostane do Prahy.

Ročník 2009 – U11 je momentálně výstavní skříní okresu Česká Lípa, protože má po třech odehraných kolech na kontě plný počet 27 bodů a ve všech svých devíti utkáních vyhrál s impozantním skóre 32:5! 1. místo již má zajištěno a na jaře může pouze ladit formu a zkoušet další talentované hráče. Svěřenci trenéra Jaroslava Albrechta a Vladimíra Davídka jsou již jistým vítězem letošního ročníku mezikrajské soutěže Libereckého kraje a pokud tým zůstane pohromadě, mohl by v dalším ročníku postoupit do Prahy.

I v tomto výběru je plno talentovaných hráčů, kteří jistě časem neuniknou hledáčku ligových týmů. Po odchodech hráčů do vyšších soutěží jsou okresní výběry zcela určitě oslabeni, ale stejná situace je i v jiných okresech a budeme se s tím muset vyrovnat. Dnešní mladí sportovci mají na výběr větší množství nových mladých sportů a také počet sportujících dětí již není na takových číslech jako byl před 20 lety. Proto musíme o každého mladého hráče pečovat a vypěstovat v něm lásku k fotbalu, k té stále ještě nejkrásnější a nejpopulárnější hře na světě. A nominace do okresního výběru jsou k tomu dobrým základem a prvním krůčkem na cestě fotbalovým životem.

Všem trenérům výběrů OFS Česká Lípa patří poděkování za jejich činnost v roce 2019, kterou pro mládežnický fotbal na okrese Česká Lípa vykonali nejen jako trenéři výběrů, ale samozřejmě i  za práci, kterou odvedli ve svých mateřských klubech. Velké poděkování patří také klubům, kteří se podílí na sestavování nominací hráčů do okresních výběrů, jejich práce s mládeží je vidět a všichni trenéři mládeže zaslouží velký obdiv.

Karel Machač

předseda komise mládeže

OFS Česká Lípa