FK Železný Brod : FC Nový Bor 0:2 (0:0)

V sobotu 2. listopadu se rozehrálo 13. kolo krajského přeboru LKFS, zakončeno bude v neděli 3. listopadu 2019 dvěma zápasy. Náš tým v této soutěži poslední zápas podzimu zakončil zápasem na hřišti Železného Brodu. Po celý zápas pršelo. Nezačali jsme špatně, domácí jsme od počátku zápasu přehrávali a vytvářeli si závary před jejich brankou, kde ovšem dominoval domácí brankář. V té době jsme hráli pár minut jen v deseti, protože L. Kubeš se při jednom souboji o míč u postranní lajny zranil. Špatné došlápnutí a výron v kotníku. Vynucené střídání a do hry jde M. Skočdopole. Naše útočná hra trochu ochabla, ale klukům trvala snaha dát gól. Ve 20. minutě nám domácí dali šanci, když zákrok jednoho domácího hráče ve vápně označili arbitři zápasu po shodě jako penaltový. Míč si vzal Vacek, ale se zahráním naložil špatně a výborný domácí gólman rychlým skokem míč vyrazil a ještě vyrazil dorážku. Ani z následného rohového kopu jsme nic nevytěžili. Přesto dnes naše početná výprava na zápas byla s bojovností spokojena a věřila, že to přijde. Naše pozornost v obraně byla stále v plné pohotovosti. Domácí podnikali rychlé a nebezpečné protiútoky. V závěru poločasu střílí Havel z dálky, míč mu správně nesedl a skončil nad brankou.

Druhý poločas začínáme opět velkým náporem. V 53. minutě si kluci fotbalovou narážečkou poradili s domácí obranou a na konci snažení byl Zlatníček, který podél brankáře poslal míč do branky na zadní tyč – 0:1. Vedení v zápase ale stále ještě neznamenalo vítězství. Domácí také povzbuzování skupinou vlastních diváků začali víc útočit. Ale přišla 67. minuta! Devátý vyrazil, tak jak jej známe, na dlouhý výlet z vlastní poloviny, přešel přes velkou řadu protihráčů až do vápna domácích. V jednom okamžiku se zdálo, že už o míč přijde, ale jeho dlouhé nohy si poradily a najednou byl Devátý v pozici k zakončení. Zakončení bylo parádní, střela do horní části branky – 0:2. Sláva a úleva se dostavila do našich řad. Jenže trenér i nadále burcoval hráče k obezřetnosti a důkladnému bránění každého domácího pokusu o útok a měl pravdu. Domácím se podařilo hodně naší obranu zaměstnat. K druhému našemu střídání došlo v 76. minutě, Zlatníčka nahradil Šimůnek. Později v 85. minutě zraněného Krpatu střídal Holubec. Poslední minuty jsme už dohráli v klidu. A co víc je to naše první vítězství na hřišti soupeře. Po podzimu nám tak patří 7. místo v tabulce krajského přeboru.

góly: 53. Zlatníček, 67. Devátý

ž.k.: 3:3, diváků: 72, rozhodčí: Bahník Martin

sestava: Ticháček, Devátý, Broschinský L., Kubeš (7. Skočdopole), Krpata (85. Holubec), Havel, Vacek, Stromecký, Zlatníček (76. Šimůnek), Novák, Janů

trenér: Broschinský J.st.

asistent: Broschinský J.ml.

ved.mužstva: Blumentritt R.

První část soutěžního ročníku 2019 – 2020 (podzim) po 13-ti kolech skončila. Nevedli jsme si špatně, ale škoda nepodařeného zápasu doma proti Sedmihorkám a málo získaným bodům na hřištích soupeřů. Co bylo příčinou zjistí a vyhodnotí trenéři, aby jaro 2020 bylo lepší podzimu.

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (9 hlasování, průměrné hodnocení: 86,67%)
Loading...