FC Nový Bor : FK Jiskra Mšeno/Jablonec n.N. 5:1 (1:1)

Předposlední zápas podzimu a na domácím hřišti jsme přivítali nelehkého soupeře, vlastně nováčka letošního ročníku FK Jiskru Mšeno. Mužstvo z popředí tabulky. Po posledních našich výsledcích, obava o hru a tím také o výsledek. První náš střelecký pokus máme zaznamenaný ve 3. minutě z kopačky Vacka. Soupeř nás do jiných šancí nepouští a naopak podniká nebezpečné útoky. V 10. minutě jdou hosté do útoku po pravé straně, hostujícího hráče křižuje náš hráč, ale je to s faulem a rozhodčí ukazuje na značku pokutového kopu. Míč si vzal a postavil zkušený T. Čížek, provedení také zkušené a míč je v naší síti – 0:1.  V 19. minutě vyrazil na zteč hostující obrany Mšena Vacek, prošel až do střelecké pozice, vystřelil, ale gólman byl na místě a míč si pokryl. Ve 22. minutě to mohlo být pro nás ještě horší, ale soupeř se do branky netrefil. Hra je v dalších minutách jen od vápna k vápnu a k tomu obě obrany vystavují útočící hráče do ofsajdové pasti. Ale z naší strany začíná narůstat zvýšený tlak a dvakrát naši hráči procházejí obranou soupeře. Zdá se, že by mohl také padnout vyrovnávající gól. To se také ve 40. minutě stalo. Janů nic nevymýšlel a vystřel asi tak z hranice vápna. Jeho střela byla tečována a míč skončil v jiném rohu než se pohyboval brankář –1:1. Snad ještě v téže minutě máme šanci na druhý gól. Hosté si tentokrát s naší akcí poradili.

Při nástupu do druhého poločasu se trenér rozhodl dvakrát střídat. Hřiště opustil Holubec a Kaiser, do hry jdou dva útočníci Havel a Zlatníček. Ve 47. minutě si vysloužil žlutou kartu Vacek. Náš vážný útok po pravé straně ještě vylepšil Kubeš výbornou přihrávkou do vápna, kde si našel svoje místo pro zakončení Zlatníček a je to pro nás 2:1. Odehrálo se asi 10 minut a ve vápně je podkopnut Zlatníček. I tentokrát rozhodčí má jasno hned a kopeme penaltu. Míč si bere Vacek a rozhoduje na 3:1 střelou k tyči. V této části zápasu již máme hru pod naší kontrolou. Soupeř dělá chyby a jednu velkou je, když hráč skoro na brankové čáře vyráží míč který směřoval do branky rukou. Penalta! Opět to jde kopat Vacek. Tentokrát ale jeho úmysl vystihl brankář soupeře a míč vyrazil před sebe, to z naší strany vyřešil Krpata přihrávkou na druhou strany branky a tam Vacek míč poslal do odkrytého místa počtvrté do sítě – 4:1. V dalším průběhu zápasu jsme chtěli kopat ještě jednou penaltu, ale rozhodčí hráčům vysvětlil, že když si hráč míčem nastřelí sám ruku, kterou už nemohl skrýt, tak se penalta nepíská. Skóre jsme ale ještě jednou změnili. Byl to Broschinský L., který nacentroval míč z přímého volného kopu za obranu soupeře, kde byl první Zlatníček a ten přímo ukázkově poslal míč do branky nad hlavou brankáře – 5:1. V závěrečné fázi zápasu se na obou stranách střídalo, o góly se bojovalo dál a jednu výbornou šanci hostí zlikvidoval brankář Ticháček. K dnešnímu vítězství hodně přispělo dobré střídání na začátku druhého poločasu.

góly: 41. Janů, 49. Zlatníček, 59. Vacek (pen.), 65. Vacek, 70. Zlatníček – 10. Čížek (pen.)

ž.k.: 3:2, č.k.: 63. Džmura (Mšeno), diváků: 90, rozhodčí: Stieber Filip

sestava: Ticháček, Devátý, Broschinský L., Kaiser (46. Havel), Kubeš (78. Šimůnek), Krpata (83. Šimoník), Vacek, Stromecký (89. Broschinský J.ml.), Holubec (46. Zlatníček), Novák, Janů

trenér: Broschinský J.st.

ved.mužstva: Blumentritt R.

Za týden v sobotu 2. listopadu 2019  odehrajeme poslední zápas podzimu na hřišti  FK Železný Brod – odjezd v 11.30 hodin, výkop ve 14.00 hodin !

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (9 hlasování, průměrné hodnocení: 93,33%)
Loading...