TJ Desná : FC Nový Bor 3:1 (1:1)

Desáté hrací kolo a zápas na domácím hřišti ve kterém jsme doma podlehli o jeden gól Sedmihorkám je zapomenut a hrajeme v Desné na UMT. Do zápasu nastupujeme s velkým odhodláním hrát opět náš fotbal. Hned v první minutě zápasu přichází velká chyba při rozehrání a domácí se přímo řítí na naší branku. Gólman Blumentrit se snaží zabránit zakončení a to se podařilo, výborný zákrok a vyráží míč nad branku. Pak nabíráme sílu na naše kopačky a na domácí branku se valí jeden útok za druhým. Bohužel selhává nám střelba. Ve 23. minutě ohodnotil rozhodí rozhodčí souboj našeho Vacka za žlutou kartu. O tři minuty později odměnil zákrok domácího hráče přímým kopem pro nás. Broschinský L. poslal  pěkný centr do vápna domácích, vzdušný souboj o míč vyhrál Devátý, po hlavičce zamířil míč do kouta domácí branky a vedeme 0:1. Hra má rychlý spád a nám se nabízí i další příležitosti. Nastává ale problém je proměnit. Také hrajeme dost bezstarostně vzadu a to se nám nevyplácí. Ve 36. minutě po ztrátě míče jdou dva domácí sami na naší branku a po spolupráci také proměňují svojí šanci – 1:1. Bojujeme, nebo lépe řečeno hrajeme dál a ve 42. minutě jsme mohli opět změnit skóre, ale šanci neproměňujeme.

Do druhého poločasu v sestavě  nic neměníme. Hrajeme rychle, útočíme, ale také začínáme ztrácet na klidu. Domácí dobře brání a k tomu jim dobře chytá gólman. První střídání přichází v 63. minutě. Hřiště opouští Zlatníček, na jeho místo míří Skočdopole. V 76. minutě další střídání, Havel na místo Krpaty, kterému se v poslední době daří méně. Nadechujeme se k náporu, ale děláme chybu, když domácí hráč pronikl do našeho vápna a tam si udělal co chtěl a vstřelil gól – 2:1 pro domácí. To už jsme my co jsme byli na zápase cítili, že to není dobré. Domácí hráči naopak vycítili, že  to dobře dopadne a chtěli dát ještě gól pro svojí jistotu. Nám se podařilo vytvořit závar před domácí brankou, ale gólově jsme vyšli naprázdno. Na druhé straně se v posledním útoku domácí dostali do našeho vápna, centrovaný míč proletěl vápnem, ale náš zbytečný faul ohodnotili hlavní rozhodčí s asistentem Vachkem jako penaltový. Domácí proměnili a uzavřeli skóre na 3:1. Tím skončily poslední šance na zisk nějakého bodu. Pro nás to znamená, že se naše pozice změnila i  v tabulce a dnešní prohra  nás posunula  až na  8. místo. Do konce podzimní části soutěže ještě zbývají dvě kola. Z toho jedno doma a poslední v Žel. Brodě. Musíme zabrat!

V sobotu  26.října 2019 již ve 14.30 hod. přivítáme na našem hřišti silného soupeře FK Jiskru Mšeno – Jablonec.

góly: 38. Pfeifer, 78. Pfeifer, 91. Kořínek V. (pen.) – 26. Devátý
ž.k.: 3:2, diváků: 120, rozhodčí: Kadlec Václav

sestava: Blumentritt D., Devátý, Broschinský L., Kubeš, Krpata (76.Havel), Vacek, Stromecký, Holubec (89.Šimoník), Zlatníček (63.Skočdopole), Novák, Janů

trenér: Broschinský J.st.
asistent: Broschinský J.ml.
ved.mužstva: Blumentritt R.
masér: Novotný Filip

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (8 hlasování, průměrné hodnocení: 42,50%)
Loading...

 

Vážení fanoušci a příznivci fotbalu! Před pár dny nás zastihla smutná zpráva, ve věku ještě mlád (55 let) odešel z toho světa náš fotbalový kamarád a řadu let i trenér mládeže Vladimír DUCHÁČ . Ve čtvrtek 17. října 2019 jsme se zúčastnili v obřadní síni na Lesním hřbitově v Novém Boru posledního rozloučení a také v Desné, odkud pocházel, se s Vladimírem společensky rozloučili. Čest jeho památce.