FC Nový Bor : SK Skalice 3:1 (1:0)

   Dnešním zápasem pro nás skončil fotbalový ročník 2018-2019 doplněný o nadstavbu o postup a pro nás i soupeře  opět derby. Nám se v nadstavbě začalo dařit a to i proto, že se vrátili někteří zranění hráči, ale také se klukům začala vracet fotbalová forma.  Zápas, který se začal hrát za těžkých podmínek (ne teplo, ale vedro). Ve 3.minutě jsme získali výhodu rohového kopu, ale bez vážného ohrožení branky soupeře. Hra od vápna k vápnu se také ukazovala do 12.minuty. V 15. minutě se podařila fotbalová akce, kde na konci byl Stromecký, ale míč do branky nedostal, ten proletěl za branku. Obdobně to vypadalo ve 22.minutě, ale opět míč mimo branku. V 25. minutě také rohový kop pro Skalici, ani soupeři se ale ohrozit naší branku nedařilo. A tak přišla přestávka na osvěžení. Ve 32.minutě se nám opět podařila fotbalová akce a na jejím konci se dostal do střelecké pozice bek Šimůnek. Nezakončil to ale střelou a tak obránci Skalice pustili míč k brankáři, který ho odkopl do bezpečí. Vzápětí fauluje za žlutou kartu Havlásek. V poslední minutě prvního poločasu dává pokyn našim hráčům trenér k akci do vápna soupeře. Za míčem startuje brankář Skalice Blažek, ale také náš Nosek. Známá je rychlost Noska, který si stačil míč předkopnout a už je faulován brankářem. Reakce rozhodčího je jasná penalta. Míč si staví  Vacek, který je našim  exekutorem a přesnou střelou dává gól, 45.minuta – 1:0. Před nástupem do druhého poločasu se přehnala nad hřiště prudká dešťová přeháňka a mokrý trávník změnil odskok míče. Toho využil náš dnešní soupeř k atakování našeho brankáře Krále, kterému to všechno stížilo hru s míčem a byla z toho penalta také proti nám. Za Skalici to vyřešil Hauer na 1:1. V dalších minutách Skalice přidala na důraze a naši se měli co otáčet. Zejména v 58.minutě jsme měli dost štěstí, když soupeř na mokrém trávníku vybojoval na Devátém míč a šel sám na brankáře Krále. Ten dobře vystarto val a zbrzdil hostující pokus. To pak stačilo obráncům míč z prázdné branky míč poslat do bezpečí. V 63.minutě zase chybovali hosté při bránění a míč z trestného kopu výborně poslal do vápna L.Broschinský. Směrem na branku ho poslal Nosek, ten před brankářem skočil prudce nahoru a skončil v síti – 2:1. Ke konci zápasu se náš tlak na branku soupeře zvyšoval a to přineslo i další dobré příležitosti. Nejzajímavější se udála v 86.minutě a opět u toho byl L.Broschinský. Z trestného kopu poslal nádherně míč na branku hostí, který se skoro u tyče odrazil od země, gólman Blažek jej stačil jen tečovat a dobíhající Doležal jej bezpečně uklidil do sítě – 3:1.

K dnešnímu zápasu byl omluven T.Janů – ještě neúplně doléčené zranění, Havel – pracovní povinnosti. K dnešnímu vítězství přispěli i střídající hráči, v 68.minutě Skočdopole za Stromeckého, v 82.Kalenda za Krpatu, v 89. Ouzký vystřídal Noska, který tímto ukončil působení v našem klubu a odchází do Frýdlantu. V 90.minutě pustil na poslední minutu L.Broschinský svého bratra Jana Broschinského. Dnešní vítězství nás vyneslo ze 4. místa na 3.místo celkové tabulky v nadstavbě soutěže KP LKFS.

Nyní čeká na hráče spravedlivý odpočinek a počátkem měsíce července zahájí přípravu na nový soutěžní ročník 2019-2020

Vítězům soutěže přejeme dobrý start v divizní soutěži!

góly: 45. Vacek (pen), 63. Nosek, 86. Doležal – 47. Hauer (pen)

ž.k.: 3:3, diváků: 120, rozhodčí: Bohata Antonín

sestava: Král, Broschinský L. (90. Broschinský J.ml.), Nosek (89. Ouzký), Devátý, Kubeš, Krpata (82. Kalenda), Stromecký (68. Skočdopole), Holubec, Šimůnek, Doležal, Vacek

trenér: Broschinský J. st.

ved.mužstva: Blumentritt R.