FC Nový Bor : FK Železný Brod 0:0

V sobotu jsme přivítali fotbalisty Železného Brodu se kterými jsme v podzimním zápase na jejich půdě prohráli 3:1. Dnes jsme si přáli bilanci otočit a určité náznaky k tomu byly – po vítězství v minulém kole v Chrastavě. Skoro sibiřské počasí ale nevěstilo nic dobrého, zejména pro diváky.

Ale fotbal jsme začali velmi dobře a hosty jsme více jak celých šest minut nepustili na naší polovinu. Kombinacemi jsme v pokutovém území soupeře pěkně vířili. Soupeř mohl jen bránit a míče odkopávat. Náš tlak stále stoupal, ovšem zakončení bylo nulové. Protihráče se nám nedařilo překvapit ani po rohových kopech. V brance oponenta byl navíc vysoký gólman, který naše centrované míče lehce sbíral. Ve 20. minutě zahájil pohlednou akci Vacek, dobrou přihrávkou našel Stromeckého, který se vyhnul vyběhnuvšímu brankáři, ale prázdnou branku netrefil. Ve 25. minutě centroval dopředu míč brankář Král. Následovala další souhra a za obranu naběhl Krpata. Ten přehodil brankáře, bohužel míč skončil na břevně a odrazil se do bezpečí, které dokonal vracející se brankář. Ještě jedna zakončená akce neskončila gólem, ale míč šel do rukou brankáře po odrazu od tyče.

Ve druhém poločase opět stálo při soupeři štěstí. Doležal poslal míč hlavičkou pod brankáře, ten jeho cestu do branky jen zbrzdil a další hráč pak z brankové čáry odkopnul. V závěru jsme už hru hodně otevřeli a tak i soupeř měl pár nebezpečných útoků, ale pozorný brankář Král i obrana vše zažehnala. Škoda, pro nás byla tato remíza ztrátou, hra z naší strany byla až na horší střelbu dobrá. Asi to potvrdil kalendář, bylo 13. 4. 2019.

ž.k.: 2:0, diváci: 110, rozhodčí: Paulus Petr

sestava: Král, Broschinský L., Nosek, Devátý, Kubeš, Šimoník, Krpata, Stromecký (66. Kramer), Doležal, Vacek, Janů

trenér: Broschinský J. st.

ved.mužstva: Blumentritt

V sobotu 20. dubna 2019 v 17 hodin k nám přijede Jiskra Višňová.