FC Nový Bor : SK Štětí 2:0 (0:0)

Na závěr prvního týdne tréninku jsme pozvali k přípravnému zápasu SK Štětí, čtvrtý klub KP Ústeckého kraje. Jako vždy dobrý soupeř k prověření fotbalové přípravy. V úvodu zápasu byl lepší fotbalový pohled na soupeře. Ten využíval dobrou kombinaci k držení míče, rozehrával a udržoval hru kolem našeho vápna.

V naší obraně řídil spoluhráče a nutil je k bojovnému výkonu kapitán mužstva J. Broschinský. Uprostřed našeho kádru se sehrávali mladíci jako Doležal, Krpata a mezi ně dobře zapadl i Devátý. Po kraji pak pilovali hru Vacek J. a Stromecký.

V prvním dějství zápasu jsme se jen těžko dostávali k šanci, ale i tak se nějaké našly. V naší brance dnes úřadoval M. Král a jeho výkon hodnotíme jako velmi dobrý. Po nástupu do druhého poločasu došlo na obou stranách k několika změnám. Do zápasu poslal trenér Broschinský st. Kramera, Noska a Šimůnka. Také soupeř střídal. Postupem času druhého poločasu jsme získávali na herní jistotě i dobré kombinaci. To přineslo více našich útoků a po jedné, ještě nepromněněné šanci, přišla další v 65. minutě. Míč jde z nohy na nohu a přihrávka skrz vápno k zadní tyči je sousto pro Havla, který uklízí míč do branky – 1:0. Soupeř ze Štětí zvyšuje obrátky a tak má práci brankář Král. O osm minut později jdeme do útoku. Havel je faulován, ale rozhodčí nechává výhodu a pěknou fotbalovou kombinaci zakončuje Šimůnek střelou mezi nohy brankáře – 2:0.

To je výčet prvního zápasu v roce 2019.

Góly: 65´ Havel, 73´ Šimůnek

Diváci: 32, rozhodčí: L. Martínek

Sestava : Král, Šimoník, L.Broschinský, J.Broschinský ml., Holubec, Vacek J., Stromecký, Doležal, Krpata, Devátý, Havel, Nosek, Kramer, Šimůnek

Trenér: J. Broschinský st.

Vedoucí: Blumentritt R.

Omluveni: Janů, Kubeš, Ticháček, Vacek O.

Příští týden v sobotu zajíždíme k dalšímu zimnímu přáteláku do Turnova, kde se střetneme ve 13. hodin s týmem FK Přepeře.