TJ Doksy : FC Nový Bor 3:1 (2:1)

První polovina krajského přeboru to má za sebou i s dvěma předehranými zápasy. Ten druhý zápas jsme hráli v sobotu na hřišti současného lídra soutěže TJ Doksy. Zápas se začal již ve 13.3o aby se to dohrálo za světla. Domácí trávník v současné době neoplývá zvláštní kvalitou. Poslední naše výkony nebyly zrovna špatné i když nedostatků v naší hře je stále dost. Jedním nedostatkem je málo častá střelba a když tak i nepřesná. Další bolest v naší hře jsou velké výkyvy v obrané činnosti (24:17) a to je na naší divizní minulost docela chabé! Kluci,ale přijeli na zápas dobře připravení a přítomným divákům to hned od první minuty a hlavně domácím ukazovali. Na hřišti byl pohyb, dobrá kombinace a domácí se měli v obraně co ohánět. Také jsme si připravili i gólové příležitosti, ale jak je již v začátku článku naznačeno opět nám vládla nepřesnost. V 11. minutě dostal míč do vápna Kramer, obešel protihráče, přihrávkou našel Havla a ten přesnou umístěnou střelou dal gól – 0:1. Pokračování naší herní převahy pokračovalo a přišly i další přiležitosti, ale těm již chyběla přesnost v zakončení a tím i zvýšení našeho vedení. Domácí nevěděli kde jim hlava stojí. Bohužel náš tlak pak pomalu ustal a někde od 25. minuty se hra začala vyrovnávat. Ve 33. minutě jsme vytvořili hrubku a domácí Vaňátkem vyrovnali na 1:1. Najednou se máme sami co ohánět. Nedaří se nám opět založit nějakou kombinační akci a vůbec udržet míč. K tomu ještě tak trochu začal připískávat rozhodčí na domácí stranu a o dvě minuty po vyrovnání jdou domácí do vedení 2:1 a to gólem , který dal Kukla. Domácí se uklidnili a uceleně bránili. Naše hra se změnila v nakopávání míčů dopředu, ale to k úspěchu nevedlo. Do druhého poločasu vystřídal v naší obraně Šimoníka Penteleichuk, ale jak pak ukázal čas k výraznému zlepšení to nepřispělo.Všichni očekávali, že se ve druhém poločase vrátíme ke hře z úvodu zápasu, ale naše hra k vyrovnání moc nevedla. Domácí soustředěně bránili a tak už zápas nebyl moc dramatický. Vše se rozhodlo v 71. minutě, když jsme se snažili o rychlý protiútok, jenže došlo špatnou přihrávkou ke ztrátě míče a domácí Kouba pak bez problému poslal domácí do dvoubrankového vedení – 3:1. Na to se nám už nepodařilo odpovědět. Bodovat se nám nepodařilo, což byl cíl  všech hráčů, ale kluci bojovali a to je ctí asi nejvíc. Krajský fotbal teď bude mít  přestávku a o body se bude opět bojovat od 23.března 2019. Poslední podzimní zápas určil, že přezimujeme na 4.místě tabulky KP!

góly – 33. Vaňátko ,35.Kukla, 71.Kouba – 11.Havel

žl.k.: 2:3, diváků : 120, rozhodčí: Hnětynka Jaroslav

Sestava : D.Blumentritt, Šimoník (46.Penteleichuk), L.Broschinský,J. Broschinský ml., Janů, Devátý, Kubeš (82.Šimůnek), Kramer, Havel, Stromecký, Nosek

Trenér: Jan Broschinský st.

Ved. Mužstva:  R.Blumentritt

Zápasem v Doksech přerušil svojí sportovní činnost v našem klubu brankář Daniel Blumnetritt – opora našeho týmu, kterého zaměstnavatel Armáda ČR vysílá na pracovní misi mimo naší republiku. Klub mu proto přeje úspěšnou činnost a již předem se těšíme na jeho návrat! Dane děkujeme!

Naše zimní příprava začne 11. ledna 2019 v domácím prostředí a trenér mimo zkušených hráčů počítá i s odpovědným nástupem mladých hráčů, kteří již během podzimu ukázali na svojí dobrou budoucnost.

Všem fanouškům,kteří vždy srdnatě povzbuzovali a i jezdili na zápasy mužstva na hřiště soupeře – DĚKUJEME !