Víkendové zápasy zrušeny!

Všechny zápasy našich mužstev o víkendu 14.-15.9. jsou zrušeny z důvodu špatného počasí a nezpůsobilých hracích ploch.

Zápas mužů v Sedmihorkách se odehraje ve středu 25.9. od 16:30 hod.

Zápasy uplynulého víkendu

Muži FC N.Bor : Lomnice n.P.
1:1
Dorost U19 Hrádek n.N. : FC N.Bor 2:1
Dorost „B“ Žandov : FC N.Bor B 6:2
St.žáci U15 Ruprechtice : FC N.Bor 12:0
Ml.žáci U13 Ruprechtice : FC N.Bor 1:5

Muži – FC Nový Bor : FC Lomnice n.P. 1:1 (1:1)

Od minulého víkendu, kdy jsme prohráli ve Višňové se nám podařilo přinést dva nové hráče. Po dlouhodobém jednání mezi kluby FC Nový Bor a SK Skalice se podařilo realizovat přestup hráče Antonína StejskalaDošlo  a Tonda se ve 32 letech vrací do Nového Boru. Hráč, který má fotbal rád, který si však nezadá s tvrdostí! A ještě jeden přestup se uskutečnil v tomto týdnu a to přestup Josefa Zajpta (z příbuzensta rodiny Zajptových, bývalých novoborských hráčů) který  přichází také z SK Skalice. Josef sice nějakou dobu kvůli zranění nehrál, ale věříme, že za nějaký čas bude posilou. Tak ať se oběma u nás daří. K samotnému zápasu se bohužel omluvil Jiránek – zdravotní potíže, osobní problémy oznámil Jan Liška a k utkání nastoupil ne zcela zdráv J.Broschinský ml. Prostě  když se něco nevede, tak se nevede.

Do zápasu se jde s cílem plně bodovat, ale úvod se hned nepovedl. Ve 2.minutě utkání se nepovedla hlavička Kalendy pro našeho brankáře Blažka, do souboje se zapojil i protihráč a došlo ke srážce. Rozhodčí  nějaký čas váhal a nakonec ukázal na penaltu. Pro hosty z Lomnice jí proměnil kapitán Lábek – 0:1. Tahle situace  nás trochu srazila do kolen. Hra se nedařila jak jsme si přáli. V 18.minutě šel do souboje o míč Broschinský nepřipraveně, obnovil si zranění a přišlo povinné střídání. Na hřiště přišel z lavičky Král. A jdeme do boje o vyrovnání. Ve 23.minutě zahráváme rohový kop z pravé strany, Kubeš to poslal na zadní část vápna, kde si našel místo pro střelu „z voleje“ Džavík a jeho střela byla nechytatelná -1:1. Ve 34.minutě střílí z dálky Zahustel, ale míč do branky netrefil. Ve 43.minutě kousek od postranní lajny fauluje za žlutou kartu hráč Lomnice Morávek, ale nedal si pozor a o dvě minuty později opět faul a druhá žlutá karta! To znamená červená a náš tým hrál proti deseti.

Do druhého poločasu tak jdeme s výhodou přesilovky jednoho hráče. Ve 47.minutě další střela a opět jen těsně vedle. Vytváříme stále větší  tlak, soupeř jen brání a v 57.minutě se dostal až před brankáře Džavík, ale hlavičkou poslal míč brankáři do náručí. Kluci bojují dále a také jsme dali gól, ale nebyl uznán pro ofsajd. V 58.minutě Šešinu střídá Babic. Musíme také jistit obranu. V 70.minutě další střídání,  Zahustela nahrazuje Majerech. Netrvá to dlouho a je ve velké šanci, přehlavičkoval  brankáře, ale i branku. Pak přišla další střela a brankář vyráží přímo ze šibenice! S blížícím se koncem zápasu se podařilo soupeři odpovědět protiútokem a Blažek snad zázrakem zabránil gólu. Ale kluci bojovali až do konečného hvizdu hlavního rozhodčího, ale gól jsme nedali.

Měli jsme hodně dobrých gólových šancí, ale opět jsme nedali potřebné branky! Samotní kluci byli hodně zklamaní a jejich vlastní reakce je, trénujeme hodně, účast je výborná, tréninky jsou dobré a tak teď musíme zapracovat asi na psychice a určitě to přijde! Tak ať se daří kluci !

góly: 23. Džavík – 4. Lábek (pen.)

ž.k.: 2:5, č.k.: 45. Morávek (Lomnice), diváků: 80, rozhodčí: Daniel Matěj

sestava: Blažek, Džavík, Pokorný, Kalenda J., Stejskal, Šešina (58. Babic), Broschinský J.ml. (18. Král), Kubeš, Havlík, Třešňák, Zahustel (70. Majerech)

Trenér: Broschinský Jan st.

Asistent: Nečas Denis

Ved. mužstva: Kalenda Michal

Ve středu 11.9.2024 se hraje vloženého hrací kolo, ale náš zápas je přeložen na 16.11.2024 na UMT v České Lípě.

To znamená, že další zápas odehrajeme v sobotu 14.září v Sedmihorkách, výkop od 17 hodin.

 

 

Zápasy uplynulého týdne

Muži Višňová : FC N.Bor
2:0
Dorost U19  FC N.Bor : Velké Hamry 4:4
Dorost „B“ FC N.Bor B : Kravaře/Úštěk 4:2
St.žáci U15 FC N.Bor : VTJ Rapid Liberec 2:9
Ml.žáci U13 FC N.Bor : VTJ Rapid Liberec 4:0
St.přípravka U11 „A“ Arsenal Č.Lípa A : FC N.Bor A 4:4
St.přípravka U11 „B“ FC N.Bor C : FC N.Bor B 2:9
St.přípravka U11 „C“ FC N.Bor C : FC N.Bor B 9:2

Muži – TJ Jiskra Višňová : FC Nový Bor 2:0 (1:0)

Po chudém zápase v minulém kole na domácím hřišti proti Koťálovu, 0:0 se tréninkové jednotky našich hráčů zaměřily na střeleckou potenci a s tím jsme také v neděli odjížděli k mistrovskému zápasu do Višňové a také s nadějí vstřelit gól. Ve fotbalové výpravě k zápasu byli i hráči, kteří v minulém zápase nebyli k dispozici – Havlík, Babic. O Višňové je známo, že mají malé, prostě krátké i úzké hřiště a k tomu mají naladěnou svojí hru. Tady se hraje hodně kontaktní fotbal.

Ač jsme se na zápas připravovali, tak začátek nebo lépe řečeno úvod jsme propásli a již v první minutě jsme dostali gól, ale naštěstí nebyl pro ofsajd uznán. Hned o minutu později jsme se snažili ohrozit domácí branku, ale střela šla vedle. Domácí útočili hodně po stranách hřiště a naší obraně to hodně vadilo. V dalších minutách se hra vyrovnala, ale pro nás bylo složité dostat se před branku soupeře. V 19.minutě jsme zazmatkovali a nepodařeně rozehráli autové vhazování, Džavík vhodil míč na naší polovinu, domácí toho využili a Kubeš musel faulovat a bylo to za žlutou kartu. Ve 21.minutě byla naše obrana otevřená a domácí hráč vbíhal do vápna, kde jej zezadu přistrčil Pokorný a protože byl rozhodčí nablízku viděl, že to bylo s faulem a odpískal penaltu. Míč si za domácí vzal Mazánek. Jeho záměr a směr míče Blažek v brance vystihl, ale neudržel a míč se dokutálel za jeho záda – 1:0 ! Následně domácí tlak zvolnili a  i naši si připravili možnost ke střelbě. Domácí brankář dvakrát zasáhl i s trochou štěstí a to znamenalo, že jsme gól nedali.

Druhý poločas jsme začali s velkou snahou dát gól, ale domácí s tím počítali a dobře a pozorně bránili. V 55.minutě podnikli domácí útok po pravé straně. Od rohového praporku pak centr do našeho vápna, kam si naběhl domácí hráč Švadlenka a bez problému přidal druhý gól – 2:0. Z naší strany přišla reakce tím, že trenér se rozhodl střídat. Jiránka kterého trápí třísla nahradil Třešňák. V dalším čase zápasu vystřídal Pokorného Majerech a ještě Chour nahradil Kubeše. Ke zlepšení hry to ale moc ne- pomohlo. Domácí si ještě v závěru zápasu připravili dobré šance, ale naše obrana obstála a zejména dva zákroky brankáře Blažka překonaly snahu domácích. Hřiště ve Višňové je domácí tvrz a na překonání bychom museli podat daleko lepší výkon. To se nám nepodařilo.

góly: 23. (pen.) Mazánek, 55. Švadlenka

ž.k.: 2:3, diváků: 200, rozhodčí: Bohuš Marek

sestava: Blažek, Pokorný (67. Chour), Kalenda J., Liška, Jiránek (56. Třešňák), Kubeš (61. Šešina), Havlík, Babic, Džavík, Zahustel, Král (67. Majerech)

trenér: Broschinský Jan st.

asistenti: Broschinský Jan ml., Nečas Denis

ved.mužstva: Kalenda Michal

V sobotu 7.9. přivítáme na našem hřišti Lomnici n.P. výkop v 17 hodin.

Muži – FC Nový Bor : FK Košťálov 0:0 (0:0)

O víkendu se hrálo 3.kolo  5.ligy KP LKFS a k nám přijel soupeř FK Košťálov z druhého konce kraje, možno říci  z  Podkrkonoší.  Minulý rok nováček soutěže, dnes již dobře fungující fotbalový klub. Naše barvy zatím jen  jeden bod za remízu 1:1 s nováčkem soutěže TJ Pěnčín. Ve druhém kole se nám na body dosáhnout nepodařilo a navíc jsme ztratili jednoho důležitého hráče – Havlíka, který dostal za červenou kartu stop  na jednou utkání. A co víc na pátečním tréninku se zranil kapitán mužstva J.Broschinský. Určitě citelná ztráta. Trenéra na druhé straně potěšilo, že k zápasu mohl nominovat novou naší akvizici – Josef Jiránka, který má i třetiligové zkušennosti, delší dobu ale ze zdravotních důvodů nehrál.

Fotbal se hrál za dosti dusného počasí, ale kluci do zápasu vstoupili bojovně. Soupeř zase odhodlaně s cílem urvat nějaký bod.  První minuta a náš útok končí na obraně hostí, Košťálov jde rychle do protiútoku a naše obrana to řeší bezpečně. Útok střídá útok. Na našem hrotu aktivně pracuje Zahustel a svádí těžké souboje s obranou hostí. Nadějnou fotbalovou situaci jsme si vypracovali ve 20.minutě, ale bez nebezpečného zakončení. Ve 25.minutě nám zatrnulo, když se po nastřelení tyče naše branka hodně otřásla.  Pak další naše akce, Zahustel vyzval přihrávkou  Krále do útoku, ten si poradil s obranou i s brankářem, ale přestřelil . Ve 30.minutě předvedl výborný brankářský zákrok Blažek v naší brance a tak první poločas skončil bez branek.

Druhý poločas začínáme hodně aktivně. Chceme se dostat do vedení a ohrožujeme brankáře, ale ke gólu ne a ne si připravit nějakou příležitost. To samé platí i pro soupeře. Gól mohl padnout po střele Zahustela, ale míč trefil tyč místo  a opakovaná naše střela branku minula. Ke konci zápasu soupeř hru kouskoval, přerušováním hry a utkání skončilo  remízou 0:0 i když ještě v závěru hosté prověřili pozornost brankáře Blažka. Naši bojovali po celý zápas, ale chyběla nám častější a přesnější střelba. Trenéři využili využili tři střídání! V 58.minutě Jiránka nahradil Majerech, v 81.minutě Nečas D.ml. Krále a v 88.minutě Kubeše střídá Chour.

ž.k.: 1:0, diváků: 120, rozhodčí: Hanousek Karel

sestava: Blažek, Pokorný, Kalenda J., Liška, Jiránek (58. Majerech), Kubeš (87. Chour), Šešina, Třešňák, Džavík, Zahustel, Král (81. Nečas D. ml.)

trenér: Broschinský Jan st.

asistenti: Broschinský Jan ml., Nečas Denis st.

ved. mužstva: Kalenda Michal

Muži – TJ Spartak Chrastava : FC Nový Bor 4:2 (1:0)

V sobotu 17.srpna 2024 jsme byli hosty domácího Spartaku Chrastava. Naši trenéři postrádali k zápasu několik hráčů, kterým bránila povinnost v zaměstnání – Majerecha a Blažka. Trenéři pozvali na lavičku hráče z dorostu – Nečas a brankář Pánek. Náš poslední zápas v Chrastavě byl pro domácí 6:0. Dnes jsme tento výsledek nechtěli připustit. Ale zdravotní problém si z minulého domácího zápasu přinesl obránce Babic (pohmožděná lícní kost), ale do zápasu nastoupil.

Domácí hned z kraje utkání začali náporem a v obraně jsme se museli hodně otáčet. Ukázalo se, že jde naše hra nahoru. Více ze hry měli domácí, ale k žádné vážné akci se nedostali. Je pravdou, že jsme měli několik tvrdších zákroků, ale ty vyřešil rozhodčí. Ve 34. minutě jsme si počínali trochu lajdácky v obraně, faulovali jsme a rozhodčí odpískal penaltu. Tu domácí bezpečně proměnili – 1:0! Začali jsme bojovat o vyrovnání, ale také jsme hráli tvrdě a tak se za první poločas na naší straně žlutilo čtyřikrát a navíc o 42. minuty byl po druhé žluté kartě vyloučen Havlík.  Poločas skončil vedením domácích 1:0.

Druhý poločas jsme začali střídáním. Krále nahradil Chour a ještě trenéři přehodili posty některých hráčů. Na levé straně se objevil Džavík a byl to on, kdo změnil i stav brankového ukazatele, když nádherně prostřelil domácí brankáře a ukazatel hlásí 1:1. Začalo se nám lépe dýchat. V 57.minutě jsme dovolili domácím útok po jejich pravé straně a vytvořit si možnost skóre opět měnit . Gól na 2:1 vstřelil Plechatý. Pak se hrálo od vápna k vápnu a bez šancí. I v deseti nebyla naše hra marná. Jen škoda, že střídající Šešina lépe nemířil a jeho střela branku nenašla. Blížil se závěr zápasu, kluci se snažili, ale přece jen hráčská převaha v poli byla trochu znát a navíc jsme chtěli dát gól. Nicméně dva góly se podařilo vstřelit během krátké chvíle domácím a bylo rozhodnuto – 4:1. Několik minut před koncem vystřídal Zahustela  D.Nečas ml. a byl v 90. minutě na správném místě ve vápně domácích když si zpracoval přihrávku a pohotově zakončil na 4:2!

Prohra není možná úplně spravedlivá, ale šancí bylo málo a víceméně rozhodla početní převaha domácích po vyloučení našeho hráče. Naše hra jde nahoru a v dnešním zápase byl v dobrém světle vidět Džavík!

góly: 34. Jelínek (pen.), 57. Plechatý, 82. Řezka, 87. Schüssmann – 47. Džavík, 90. Nečas ml.

ž.k.: 3:7, č.k.: 42. Havlík (N.Bor), diváků: 95, rozhodčí: Blažek Jan

sestava: Haluška, Pokorný, Babic (70. Třešňák), Kalenda J., Liška, Broschinský J. ml., Kubeš (54. Šešina), Havlík, Džavík, Zahustel (89. Nečas D.ml.), Král (46. Chour)

trenér: Broschinský Jan st.

asistent: Nečas Denis st.

ved. mužstva: Kalenda Michal

V sobotu 24.8. od 17 hod. přivítáme na našem hřišti FK Košťálov.