Muži – FC Nový Bor : FK Sedmihorky 1:2 (1:0)

Dnes jsem přivítali na našem stadionu silné mužstvo s dobře organizovanou hrou, založenou na přesnosti přihrávek. V našem dnešním kádru na zápas chyběli Ondra Zahustel a Jiří Liška. Zápas z naší strany zaměřený na pozorném bránění, v  útoku jsme měli připravené hráče Třešňáka a Krále.

V úvodních částech zápasu se hra přelévala z jedné strany na druhou. V brance opět Blažek, který měl hodně práce  při střelách hostí, kdy míč skončil na tyči  nebo v jeho náručí, ale drželi jsme čisté konto. V útoku nás brzdila obrana hostí, která bránila v hojném počtu hráčů. Ve 27.minutě dostal přihrávkou od Kubeše míč  v prostoru půlky hřiště Třešňák. Míč si zpracoval a dobře vyhodnotil situaci, že brankář soupeře je vysoko před brankou a výborným nákopem s potřebnou výškou poslal míč na branku. Brankář neměl šanci! Míč po dopadu a odrazu skončil v síti – 1:0! Kluci se dál snažili o další gólovou střelu, měli jsme k tomu i příležitosti, ale nepodařilo se. Na druhé straně měl dost práce brankář Blažek.Poločas skončil 1:0 pro nás.Hosté  se o poločase  nešli občerstvit do kabiny, ale vše řešili  debatou na hřišti!

Do druhého poločasu nastoupili s jiným elánem. V 56. minutě využili okénka v naší obraně a rychlým útokem a přesnou střelou zakončili svůj útok a vyrovnali na 1:1! Mohli jsme se z toho gólu rychle srovnat, ale bohužel po pár minutách nás soupeř opět zaskočil a zkušeným hráčem Randákem dal druhý gól na 1:2. V našich řadách došlo ke střídání.V 57. minutě vystřídal Krále Šešina M., v 79.minutě další střídání -J.Šešina nahradil Majerecha a současně střídá  Choura Pokorný. Kluci až do konce zápasu bojovali o vyrovnání a musíme přiznat, že i šance byly, ale gólem neskončily. Prostě, už nejsme odevzdaní, že po dvou gólech přestáváme bojovat a hrát, ale někdy nám chybí víc štěstí a rychlé rozhodování při zakončení. Ale také nám štěstí přeje v zadních řadách a dnes měl brankář Blažek dobře postavenou konstrukci branky! Tak pohledem na celkovou tabulku, zejména tu spodní část stále kontrolujeme a udržujeme nesestupovou pozici – 13.místo  proti SK VTJ Rapidu Liberec! Ten prohrál na hřišti Košťálova 3:0, když vše podstatné se odehrálo ve druhém poločase.

góly: 27. Třešňák – 56. Poledne, 60. Randák

ž.k.: 3:0, diváků: 80, rozhodčí: Vrabec Hynek

sestava: Blažek, Kubeš, Kalenda J., Majerech (79. Šešina J.), Král (57. Šešina M.), Třešňák, Havlík, Babic, Džavík, Chour (79. Pokorný), Broschinský

trenér: Kouřil Standa

ved. mužstva: Kalenda Michal

Příští týden v sobotu 18.května 2024 zajíždíme k utkání proti domácímu Železnému Brodu, odjezd autobusu 14:15 hodin, výkop v 17 hod.