Muži – SK Skalice : FC Nový Bor 2:2 (1:1)

Naše působení v letošním fotbalovém ročníku 2023-2024 KP LKFS není moc radostné! Některé zápasy na pohled docela slušné, ale body nezískáváme! V minulém zápase na domácím hřišti jsme museli vyhrát, hrálo se vlastně o 6 bodů v tabulce soutěže LKFS a podařilo se nám zvítězit nad SK VTJ Rapid Liberec. A tak se očekávalo zda tyto body navíc potvrdíme v dnešním zápase na hřišti proti domácí  Skalici! Často se stává, že dopředu derby nemají vítěze! Když se podíváme na celkovou tabulku soutěže a ta hlásí : 4.místo SK SKALICE 34 b. – FC Nový Bor, – 13.místo 11 b. Rozdíl 23 b.  K zápasu měl dnes trenér Standa Kouřil až na jednoho (Liška) všechny hráče.

Ještě se čas zápasu nerozjel na plné obrátky a už si to míří s míčem domácí hráč na naší branku ve které dnes dostal přednost Blažek a jeho zákrok byl výborný, míč soupeři sebral. Hned potom se slušný útok podařil našim barvám, ale chybělo zakončení. A tak dostali další šanci domácí. Dokonce se prosadili i střlecky, ale finální přihrávka byla ofsajdová a tak gól neplatil. Přesto držení míče bylo na straně domácích, kteří hýřili střelbou a brankářskými zákroky zase Blažek v naší brance. Kritický čas zápasu 20. minutu jsme přečkali s nulou! Jenže Skalice má  Pečenku a ten přivedl ve 25.minutě domácí mužstvo do vedení – 1:0. Někomu se mohlo zdát, že to naše zlomí. Ale ne! Ojedinělý útok ve 32.minutě jsme dotáhli až na výhodu rohového kopu. Ten jsme rozehráli nacvičeně, poslali míč na Kubeše, ten si to pohotově  připravil a poslal průdký cenrt před branku, kde se prosadil Král1:1 ! Vyrovnávajícím gólem jsme otupili ostří domácího útoku.  Ale ve 39.minutě dostali domácí výhodu trestného kopu z hranice velkého vápna. Naše zeď byla správně postavená a míč na branku nepustila. Ve 45.minutě došlo k zajímavé situaci, když na polovině hřiště domácí T.Stejskal prohrál souboj s našim hráčem a opakovaně fauloval, zejména hrubým způsobem! To zvedlo řadu diváků a vyžadovalo trest v podobě červené karty. Rozhodčího pohled byl, ale na žlutou kartu.

Druhý poločas se rozehrál ve stejných sestavách jak skončil první. Z naší strany s lepší kombinací dopředu. Dokonce jsme domácí donutili zahrát míč na rohový kop pro nás. Ten se nám podařilo výborně rozehrát  na zadní tyč, kde šel do souboje s brankářem Broschinský. Brankář Vosecký  chtěl v tísni míč pokrýt a ten skončil v síti domácí branky – 1:2! Z naší strany v této době dobrý výkon. Ale bohužel v 57.minutě měl Džavík úmysl zahrát míč hlavou brankáři, ale neprovedl to bezpečně a toho využil domácí Frömmel k vyrovnání na 2:2. Pak se udála ještě jedna vážná situace, když domácí brankář nebezpečně chytil míč a v tom okamžiku byl lehce faulován našim hráčem. Když rozhodčí hru přerušil nedovoleně našeho hráče atakoval! Hlavní rozhodčí se domluvil s asistentem a udělil brankáři jen! žlutou kartu. Pak přišel závěr zápasu, který byl hodně neuspořádaný i časově prodloužený, ale nic podstatného se už neudálo. Zápas tak skončil remízou 2:2 a vezeme ze Skalice i tak potřebný bod!      

góly: 25. Pečenka, 57. Frommel – 32. Král, 51. Vosecký (vlastní)

ž.k: 4:6, diváků: 320, rozhodčí: Daniel Matěj

sestava: Blažek, Kubeš, Král (73. Šešina J.), Třešňák (73. Pokorný), Zahustel (90. Šešina M.), Kalenda J., Havlík, Džavík (90. Majerech), Babic, Chour, Broschinský

trenér: Kouřil Standa

ved.mužstva: Kalenda Michal

Za týden v sobotu 11.května 2024 od 17 hodin hostíme SK SEDMIHORKY , jako vždy těžký soupeř!