Muži – TJ Spartak Chrastava : FC Nový Bor 6:0 (3:0)

Po prohře v minulém kole na hřišti Košťálova  2:1 jsme si žádné velké naděje v dnešním zápase nedávali. Za chladného počasí nás domácí pozvali na dobře připravené hřiště a v hlavách ještě měli porážku z minulého zápasu proti silnému soupeři FC Pěnčín, který velkou část zápasu hrál v deseti. K dnešnímu zápasu měl trenér Kouřil omluvenky od brankáře Blažka a hráčů Fauziho a Lišky. Do mužstva se vrátil po vypršení dvouzápasového trestu Třešňák.

Domácí mužstvo se hned od začátku představilo jako velmi silný soupeř, který vede trenér Kolčava. Také to potvrdili již ve 12. minutě gólem Zelenky, když prostě našli mezeru v naší obraně – 1:0. Domácí mužstvo hrálo velmi organizovaně v přechodu do útoku a to nám dělalo v obraně velké starosti. Výsledkem byl druhý gól v naší síti ve 20. minutě – 2:0. Kluci  se snažili, ale další chyba přišla ve 45. minutě, to naši zapomněli na pravidlo, že přihrávku, tzv. malou domů nemůže gólman chytit do ruky. Domácí dostali šanci z lajny malého vápna se prosadit nepřímým kopem. To se jim podařilo, když míč prošel s tečí přes Babice do sítě – 3:0.

Do druhého poločasu přišla první střídání na místo Majerecha nastoupil J.Šešina. V 58. minutě další střídání a tentokrát vynucené zraněním Krále (domácí hráč mu v souboji šlápl na ruku). Na jeho místo naskočil Pokorný. V průběhu dalšího pokračování zápasu přišla šance i pro Ondřeje Zahustela, ale jeho střelecký pokus vychytal domácí brankář. V 60. minutě inkasujeme po chybě brankáře Halušky na 4:0. Vzápětí měl příležitost střídající Pokorný, jeho střela se ale do branky nevešla. V 73. minutě nešťastně stáčí míč do naší branky Babic – 5:0. Brankový účet zápasu pro domácí uzavřel šestým gólem domácí Severa – 6:0. Až do konce zápasu se kluci snažili dát čestný úspěch našich barev, ale bohužel domácí mužstvo má velkou sílu. Na naší straně toho chybí víc. Po dnešním zápase zůstáváme na předposledním 13. místě. Ale Rapid Liberec, náš další soupeř  na nás ztrácí jen 2 body, ale má zápas  k dobru!

góly: 12. Zelenka, 20. Hořák, 45. Babic (vlastní), 60. Šorsák, 73. Babic (vlastní), 75. Severa
diváků: 105, rozhodčí: Daniel Matěj
sestava: Haluška, Třešňák (80. Šešina M.), Majerech (46. Šešina J.), Kubeš, Král (58. Pokorný), Kalenda J., Havlík, Džavík, Babic, Broschinský, Zahustel
trenér: Kouřil Standa
ved.mužstva: Kalenda Michal

Za týden, v sobotu 27. dubna od 17 hodin přivítáme soupeře, souseda v tabulce, Rapid Liberec !