Muži – FK Košťálov : FC Nový Bor 2:1 (0:1)

V minulém kole na domácím hřišti jsme doma prohráli se silným soupeřem a mužstvem vedoucím tabulku krajského přeboru FC Pěnčín. Nyní nás čekají dva zápasy venku na hřištích soupeřů. Prvním soupeřem dnes domácí FK Košťálov na který jsme před zápasem ztráceli 4 body.

Zápas začal v opatrném tempu, ale v 8.minutě se nám povedla první dobrá fotbalová akce a míč skončil na tyči. Vpředu za nás úřadoval Zahustel, který pak připravoval akce pro Krále. Domácí vědomi si toho také tak bránili. Ve 20. minutě získali domácí výhodu rohového kopu, ale naše obrana v čele s brankářem, kterým byl dnes Doležal a vedl si velmi dobře, vše ubránila. Ve 39. minutě jsme si poradili s domácí obranou a zkušený Zahustel si zpracoval míč mezi domácí obranou, dále poslal do uličky a do běhu Královi, který pohotově zakončil a s tečí domácího brankáře doputoval míč do sítě – 0:1! V tomto stavu také skončil první poločas. Také jsme za předvedený výkon dostali i od delegáta zápasu velké uznání.

 Do druhého poločasu nastupujeme beze změn. To domácí střídali hned dvakrát a přineslo to i změnu ve hře. Nám se přestalo dařit zastavovat domácí hru po pravé straně, kde se obzvlášť nedařilo Pokornému, který byl ve 49.minutě u penalty a která byla pro domácí vysvobozením. Domácí hráč mířil do horní části branky kam náš gólman nedosáhl – 1:1. Po vyrovnávací brance nám docela dlouho trvalo než jsme se z tlaku domácích dostali. Posledních dvacet minut bylo již vyrovnaných a příležitosti na obou stranách. Nám se dařilo bránit a podnikat organizované protiúuoky. V poslední desetiminutovce to vypadalo, že si odvezeme bod. Gólman měl dobrý zákrok a vpředu se snažil Zahustel připravit dobrou pozici pro zakončení. To vše se trochu dařilo, ale v samotném závěru jsme udělali chybu, když nás zlákala volná cesta k brance domácích a zapomněli si zajistit obranu. Tak se také stalo, že jsme pozici i míč neudrželi a domácí rychlou akcí k naší brance i s trochou štěstí překonali našeho hráče i brankáře – 2:1. Pak se nastavovalo utkání o ztracený čas a naši kluci se vrhli do útoku. Získali jsme dva rohové kopy a po tom druhém, kdy domácí hráč špatně odhlavičkoval míč k našim byly dva pokusy o zakončení, ale v obou případech jsme se netrefili a míč do branky nedokopli. Pak přišel konec! Možná i hořký, neboť kluci chtěli bodovat ! K utkání byl mimo jiné ještě omluven z pracovních důvodů Babic a brankáři Haluška s Blažkem.

V celkové tabulce KP LKFS zůstáváme na předposledním místě s  8 body.

góly: 49. (pen.) Piry, 87. Houžvička – 36. Král

ž.k.: 0:5, diváků: 110, rozhodčí: Kořínek Lukáš

sestava: Doležal, Pokorný (55. Majerech), Chour (70. Šešina M.), Kubeš, Král, Šešina J., Kalenda J., Havlík, Džavík, Broschinský, Zahustel

trenér: Kouřil Standa

ved.mužstva: Kalenda Michal

Příští sobotu hrajeme opět venku, od 17 hodin v Chrastavě.