Muži – FC Nový Bor : TJ FC Pěnčín 0:3 (0:2)

Jen několik týdnů po osmifinlále Poháru LKFS co jsme u nás vítali první mužstvo KP LKFS FC Pěnčín a prohráli jsme 0:5, jsme přivítali tento klub znova, v dalším kole krajského přeboru.. Za tento klub hrají hráči s ligovými zkušenostmi a to je na síle soupeře znát. Na druhé straně nám se podařilo bodovat v minulém kole na hřišti Slovanu Frýdlant 2:2, když jsme ještě v 88.minutě vedli 0:2 a to jsme celý druhý poločas hráli bez vyloučeného Třešňáka, který v týdnu dostal od DK stop na dva zápasy.

Dnešní zápas jsme opět  začali odvážně a tak útoky z jedné i druhé strany byly docela nadějné. Dokonce první příležitost ke gólu byla na naší straně, ale následněr jsme nestihli zastavit rychlý protiútok hostů. Z pravé strany přišel centr před naší branku a na zadní tyči naběhnutý Pelta pohodlně vstřelil první gól zápasu – 0:1. A byla jak později ukázal průběh zápasu moc brzo. Postupem času se rychlost hry zmírnila a hrálo se od vápna k vápnu. Obě strany zpozorněly při bránění. Naši kluci si vybojovali ve 37.minutě šanci k vyrovnání, když brankář míč neudržel, ale nikdo nedokázal ve vzniklém souboji balón dostat do branky. No jak to ve fotbale se silnými soupeři chodí, přišel protiútok a hosté díky pohotové střele Daňka přidávají na 0:2.

Druhý poločas nastupujeme s cílem dát kontaktní gól. Hosté také pozorně brání a čekají na příhodnou akci k další zteči naší branky. Ale je to naše  parta, která si opět vypracovala gólovou příležitost a zejména Majerech, kterému gólman soupeře vyrazil dvě prudké střely z vápna. Určitě jsme měli i další možnost ke změně skóre, ale i soupeř měl štěstí. To se potvrdilo v 68.minutě. Pěnčín se dostal k našemu vápnu a pak jsme neuhlídali J.Černého (před pár lety hrál za naše barvy), který zvýšil vedení svého mužstva na 0:3. Během druhého poločasu se také střídalo na obou stranách, když z naší strany na místo Kubeše přišel Šešina J. ,na místo Majerecha Šešina M. a Krále nahradil Faouzi.

Každopádně se začíná naše hra zvedat a určitě v dnešním zápase chyběla přestupová posila Ondřej Zahustel z FK Ml.Boleslav (který měl povinnosti jako trenér dorostu MB a hrál se svými svěřenci v Jihlavě). Studijní zaneprázdnění také bránilo, aby dnes mohl hrát J.Liška. Určitě by zápasu slušela z naší strany nějaká branka, ale jdeme v prvé řadě za našim cílem a to udržení se v KP LKFS!

góly: 9. Pelta, 38. Daněk, 68. Černý

ž.k.: 1:1, diváků: 150, rozhodčí: Trojan Michal

sestava: Haluška, Pokorný, Kalenda J., Babic, Kubeš (Šešina J.), Chour, Král (86. Faouzi), Havlík, Broschinský, Majerech (68. Šešina M.), Džavík

trenér: Kouřil Standa

ved.mužstva: Kalenda Michal

Příští sobotu hrajeme důležitý zápas v Košťálově, výkop v 16:30 hod.