Muži – FC Nový Bor : FK Železný Brod 2:2 (1:0)

Sobotní zápas KP LKFS 21. října byl pro nás se zvláštním cílem: hlavně bodovat! Ten nejvyšší cíl byl zvítězit, získat tři body do celkové tabulky a tím dohonit soupeře před námi a poslednímu se vzdálit. Zkušený fotbalový klub FK Železný Brod ty potřebné body také sbírá jak se dá.  V minulém kole hodně vzdoroval silnému soupeři Pěnčínu a podlehl 2:0. K dnešnímu zápasu chyběl jen zraněný Džavík a ještě nějakou dobu chybět bude.

Utkání jsme nezačali moc dobře. Soupeř si na nás počkal na vlastní polovině a pak útočil. Naše obrana musela zabrat, ale přesto na útoky hostujícího týmu nějak nestačila. Hosté si několikrát po sobě našli cestu do našeho vápna po své pravé straně a naší brance hrozilo nebezpečí. Na druhé straně ohrozil soupeře dobrou střelou Štěrba, míč však branku minul. A tak útok střídal protiútok. V 18. minutě se nám podařil útok a vyvrcholil pohotovou střelou Šterby do sítě, když si počkal na vyražený míč – 1:0. Ve 21. minutě soupeř zahrával rohový kop, míč nebezpečně proletěl kolem naší branky a na druhé straně skončil mimo  hřiště. Snaha našich kluků se soustředila na přidání druhého gólu. Ale hosté bránili organizovaně a dobře. Z naší strany ubývala střelba. Některé naše herní kombinace byly velmi dobré, ale v závěru jim chyběla přesnost a nebo dotažení do konečné fáze. Ve 37. minutě si soupeř vysloužil za faul žlutou kartu, konkrétně hráč č. 7 Bím.

Do druhého poločasu jsme provedli střídání, na místo M. Šešiny přišel Majerech a tím jsme posílili útok. Ve 48. minutě se prosadil v útočení přes protihráče Šterba a také dokázal zakončit střelou, ale s tou si poradil brankář Žel.Brodu. V 50. minutě se střela na naší branku mezi tyče nevešla. V 60. minutě dostává soupeř druhou žlutou kartu, po ní jsme vytvořili závar ve vápně hostů a odražený míč pálí Majerech pod břevno a vedeme 2:0! Na naší straně přichází střídání, Vaníčka nahrazuje Pokorný. V 68. minutě vidí Kubeš žlutou kartu, krátce poté i Liška. V návaznosti na to soupeř zvýšil důraz, naše chybné bránění a Kysela snižuje na 2:1. Cítíme, že je to špatné a také se tak stalo. O dvě minuty poté se srazil ve vápně Liška se soupeřem a rozhodčí to řeší  penaltou pro Železný Brod. Kysela ví kam to kopnout a je vyrovnáno na 2:2! Na straně Žel.Brodu v 83. minutě hráč Bím na půlce fauluje, vidí druhou žlutou kartu, takže červenou a je tu přesilovka pro nás. Hosté zakopávají a zdržují, i když rozhodčí prodloužil o 3 minuty, pro nás už ale bylo nad naše síly zápas dotáhnout do vítězného konce. Zápas skončil remízou 2:2! To nás v tabulce posadilo na předposlední místo v tabulce. To všechno nás nutí revidovat nedostatky pro zlepšení hry i síly pro jarní část soutěže.

Do konce podzimu na nás čekají ještě dva zápasy. Poslední za čtrnáct dní doma proti béčku Velkých Hamrů a příští týden o víkendu v neděli 29.10.2023 na hřišti Jiskry Višňové od 14:30 hodin , odjezd autobusu ve 12 hodin.

góly: 18. Štěrba, 63. Majerech – 76. a 78. (pen.) Kysela
ž.k.: 3:3, č.k.: 83. Bím (Ž.B.), diváků: 120, rozhodčí: Paulus Petr
sestava: Haluška, Kalenda J., Liška, Kubeš, Vaníček (63. Pokorný), Havlík, Broschinský, Babic, Šimoník, Šešina M. (46. Majerech), Štěrba
trenér: Kouřil Standa
ved.mužstva: Kalenda Michal

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (3 hlasování, průměrné hodnocení: 40,00%)
Loading...