Muži – VTJ Rapid Liberec : FC Nový Bor 3:3 (1:0)

V posledních dvou zápasech, které jsme hráli na domácí půdě jsme neprohráli a posbírali jsme nutné 4 body. Dnes jsme cestovali za nováčkem soutěže SK VTJ Rapid Liberec, který využívá jako svůj domov stadion v Nové Vsi. Fotbalové myšlení nám velí bodovat.

A začali jsme velmi dobře. Již v první minutě se ocitl v šanci Pokorný, který nastupuje v ofenzivě jako náhrada za zraněného Krále. Gól nedal a ještě byl chycen do ofsajdu. Ve 3. minutě zahrozili svým útokem domácí, ale ani z trestného kopu naší branku neohrozili. Nadějně vypadala i kombinace mezi Šešinou a Majerechem, chybělo jen přesné zakončení. Na naší straně byla zatím i fotbalová převaha. Domácí si postavili obranou zeď a tam jsme jen těžko procházeli. Ohrozit domácího brankáře bylo hodně těžké. Postupem času se hra začala vyrovnávat. Naše branka se několikrát ocitla v ohrožení. Velmi dobře pracoval J. Liška, ale i ostatní se zapojovali do bránění. Domácí mužstvo disponovalo několika vysokými hráči a ti nám začali dělat problémy. Ve 43. minutě zahrávali domácí rohový kop a bylo zle. Domácí hráč Vimmer se ve skrumáži prosadil a prohráváme 1:0.

Do druhého poločasu udělal náš trenér první změnu, na hřiště přišel Havlík na místo Majerecha. Střed hřiště jsme vyplnili, ale v 56. minutě (podezření na ofsajd) se domácím podařilo dostat do vápna a Gschwentner zkušeně zvýšil pro domácí na 2:0. Bylo to pro nás hodně špatné, ale stále jsme věřili i celá naše výprava. Někteří fanoušci dokonce odjeli fandit Spartě! Ale kluci nepolevili! Náhle jsme soupeře začali napadat již při rozehrávce a přineslo to změnu. V 67. minutě jsme zatlačili domácí do vápna a pohotový Broschinský hlavičkou překonal brankáře – 2:1.  Vedení 2:0 pro domácí jsme zmírnili a po chvíli přišla další změna, když v 70. minutě si kluci správně přenechali míč, aby nebyl ofsajd a Šešina vyrovnal na 2:2. Domácí opařeni a naši jak se říká na koni! Scénář zápasu dostal změnu. A drama zápasu narostlo do výše, kterou nikdo už nepředpokládal. V 86. minutě byl na polovině hřiště faulován Vaníček, rozhodčí nechal výhodu, ale po ztrátě míče vrátil hru na místo přestupku asi 3 kroky od půlícího kruhu. Míč si postavil proti všem Liška, odkrokoval si vdálenost a bum!!! Míč proletěl dá se říct vodorovně celou polovinou hřiště, brankářovi se ho zkrotit nepodařilo a byl v síti –2:3 . Nevídaná střela, že jí ani kameraman videa nedokázal lépe zadokumentovat. I tak je ale podstatná část vidět. Obrat ve hře a vítězství na dosah. Ovšem ještě se dohrávají poslední minuty. Domácí obránce centruje míč do našeho vápna, tady (ještě jeden podezřelý moment) za naší obranou je volný hráč (ofsajd  neofsajd), asistent to pustil a je vyrovnáno na 3:3. I tak máme radost ze zisku jednoho bodu ze hřiště soupeře. A to ještě jsme dohrávali v deseti, když za druhou žlutou v zápase dostal Pokorný červenou kartu. Tři zápasy za sebou ve kterých jsme bodovali! Ale za týden je na pořadu fotbalové derby – FC Nový Bor  : SK Skalice, sobota 7.10. od 16 hod.

góly: 43. Wimmer, 55. Gschwentner, 87. Holas – 67. Broschinský, 70. Šešina Jan, 86. Liška
ž.k.: 2:5, č.k.: 84. Pokorný (N.Bor), diváků: 100, Rozhodčí: Kadlec Václav
sestava: Haluška, Pokorný, Štěrba, Kubeš, Majerech (46. Havlík), Kalenda J., Džavík, Babic, Broschinský (77. Vaníček), Šešina J., Liška
trenér: Kouřil Standa
ved.mužstva: Kalenda Michal

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (5 hlasování, průměrné hodnocení: 84,00%)
Loading...