Muži – FC Nový Bor : Jiskra Mimoň 7:0 (2:0)

Předposlední zápas soutěžního ročníku, zápas 15. kola mezi kluby z druhé poloviny tabulky FC Nový Bor a TJ Jiskra Mimoň, soupeř je již jistým sestupujícím.

Od první minuty se na hostujícího brankáře valil jeden útok za druhým, ale žádný útok jsme nezakončili pořádnou střelou. Tak se stále skóre neměnilo a i brankář Mimoně neměl moc práce. Průběhem 21. minuty se hosté osmělili a také se odvážili k protiútokům. To si ale pohlídala naše obrana a tak skóre stále bez branek. K první změně došlo teprve ve 40. minutě, po přesné a rychlé kombinaci zakončil Stejskal1:0. Když už se zdálo, že do druhého poločasu půjdeme s těsným vedením, vše změnil Třešňák, když lehkou, ale promyšlenou střelou podél  brankáře zvýšil na 2:0.

Do druhého poločasu provedl trenér tři změny najednou. Devátého, Třešňáka a Havlíka vystřídali Šešina, Král a Vaníček. Z naší strany pokračovala i dále herní převaha. Skóre se změnilo v 57. minutě, když ve vápně soupeře vyhrál hlavičkový souboj kapitán Broschinský a hlavičkou vstřelil třetí gól – 3:0. V 65. minutě, poté co jsme rozebrali soupeřovu obranu, střílel podruhé v zápase Stejskal4:0. Od této trefy obrana hostí tak trochu rezignovala a dostala další gól, o který se postaral v 67. minutě Král přesnou střelou k tyči – 5:0. Další střídání přišlo v 56. minutě, Kalenda J. na místo Šimoníka! Pak jeden z hráčů hostí tak nějak zakopl o nohu Stejskala a rozhodčí H. Vrabec nařídil pokutový kop, který bezpečně proměnil Šešina6:0, to se stalo v 74. minutě. Poslední gól zápasu si připsal na své konto Stromecký, který z pravé strany našeho útoku překonal brankáře a stanovil výsledek na 7:0! V posledních minutách zápasu se pokoušel soupeř o čestný střelecký úspěch, ale naše obrana i brankář Svoboda to nedovolili a konečný výsledek tak zůstal 7:0. V 81. minutě ještě střídá Stromeckého dorostenec Fanta.

To byl poslední zápas v soutěži na domácím hřišti, ale i poslední domácí zápas pro našeho dlouholetého hráče Filipa Šimoníka, který v našem klubu končí svojí činnost. Zda přestoupí do jiného (blíž svého bydliště) nebo se bude věnovat jiné sportovní činnosti ukáže čas. Filip Šimoník bude nám i divákům chybět pro svojí hráčskou obětavost, bojovnost se kterou strhával k fotbalovým bojům i další spoluhráče! Filipe děkujeme!

góly: 40. a 65. Stejskal, 45. Třešňák, 57. Broschinský, 67. Král, 74. Šešina (pen.), 77. Stromecký
ž.k.: 1:1, diváků: 125, rozhodčí: Vrabec Hynek
sestava: Svoboda, Pokorný, Devátý (46. Vaníček), Kubeš, Stejskal, Šimoník (56. Kalenda J.), Třešňák (46. Král), Stromecký (81. Fanta), Havlík (46. Šešina), Džavík, Broschinský
trenér: Kouřil Standa
ved.mužstva: Kalenda Michal

Za týden v sobotu 10. června 2023 máme poslední zápas této sezóny v Hrádku nad Nisou, výkop v 17:00 hodin!

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (3 hlasování, průměrné hodnocení: 100,00%)
Loading...