Muži – FC Nový Bor : Slovan Frýdlant 4:0 (2:0)

   Poslední květnový víkend konečně přinesl slušné počasí, které také vyhovuje sportu a tak i fotbalu. Předposlední zápas v tomto ročníku na domácím hřišti vítáme soupeře z Frýdlantu. Ten je na tom v tabulce o něco lépe oproti nám a naše vize před tímto zápasem byla upřena na to zda budeme hrát jako v Žel. Brodě, kde jsme nakonec i v deseti dokázali remizovat 1:1. Dnes je potřeba zvítězit.

A zápas jsme začali trochu rozpačitě, ale kluci se našli a první nebezpečná střela v 5. minutě z kopačky Třešňáka šla nad branku soupeře. V 6. minutě tlačíme soupeře do vápna a střelba pokračuje. To diváky docela naladilo a chtěli víc. Zajímavé fotbalové události přišly ve 12. minutě. Dobře připravený útok se nám zbrzdil trochu nepovedenou přihrávkou, ale i obránce soupeře zaváhal a toho využil Havlík, který dokázal překonat brankáře a z velkého úhlu poslal míč do branky – 1:0. Soupeř jako by se probudil a přidal tvrdost do osobních soubojů. Také několikrát ohrozil naší branku a svoje umění musel ukázat brankář Zelený. A byl úspěšný! Mezi 20. a 30. minutou se hrál fotbal nahoru dolů. Ve 32. minutě se nám podařilo dostat do  vápna, míč dostal Devátý a následně pokračoval kličkovanou po brankové lajně až k malému vápnu, kde přesnou přihrávkou našel Stromeckého, který pohotovu střelou po zemi namířil míč do branky – 2:0! Frýdlant nic nevzdává a do konce prvního poločasu několikrát vyzkoušel našeho brankáře. Také naše obrana byla dobře organizovaná a zasahovala dobře. Před odchodem do šaten na přestávku ještě viděl žlutou kartu Džavík.

Úvod druhého poločasu se nám moc nepovedl. Útočili jsme a byly i šance, několikrát ukázal své ovládání míče i běžeckou rychlost Stejskal, bohužel překonat brankáře se mu nedařilo. V 54. minutě jsme hodně zvedli hlavu a přišla i gólová šance, když rychlý nákop míče dopředu poslal napříč hřištěm Stromecký pro Ťřešňáka. Ten sice nastartoval včas, ale k míči měl blíže brankář a vyhrál také  souboj o míč v dobré šanci. Jenže v 64. minutě jsme přenesli hru z pravé strany na levou. Tam si připravil míč, asi tak deset metrů před vápnem Džavík, k míči se správně postavil a zakončil. Míč proletěl vzduchem přes celou bránu do zadní „šibenice“ a bylo to 3:0. Takové góly moc těší fandy fotbalu. No a v této době přišel také čas střídání a trenér dává šanci  klukům z lavičky. V 69. minutě jde do zápasu Král na místo Třešňáka a  Havlíka střídá Šešina. Ten také udělá akci při které visel gól ve vzduchu, když míč vyrazil brankář do bezpečí. Pak ještě přišlo střídání, když svůj post přenechal Devátý pro Choura. Když se pak přiblížil závěr zápasu padl ještě jeden gól. Postaral se o něj Král, který využil přesnou přihrávku do běhu od Stejskala 4:0.

Rozhodčí pak tímto zápas ukončil, ale ještě nutno podotknout, že jsme měli ještě několik vyloženě gólových šancí. Ale necháme si  něco na příště!

góly: 12. Havlík, 32. Stromecký, 64. Džavík, 89. Král

ž.k.: 1:1, diváků: 60, rozhodčí: Urbánek Tomáš

sestava: Zelený, Pokorný, Devátý (84. Chour), Kubeš, Stejskal, Šimoník, Třešňák (69. Král), Stromecký, Havlík (73. Šešina), Džavík, Broschinský

trenér: Kouřil Standa

ved.mužstva: Kalenda Michal

Příští sobotu přivítáme v posledním domácím zápase sezóny Jiskru Mimoň, výkop v 17 hodin.