Muži – FK Železný Brod : FC Nový Bor 1:1 (0:0)

    Před týdnem jsme na domácím fotbalovém hřišti prohráli 1:2 v deby proti Skalici. Jak již bylo psáno pro soupeře šťastné vítězství. Z minulé sestavy dnes trenér postrádal stále ještě v trestu Stejskala, z pracovních povinností se omluvili Devátý a Pokorný. Tak museli lavičku doplnit dorostenci. Naše poslední vystoupení na hřišti Žel. Brodu z naší strany nebylo moc lichotivé.

Dnes jsme hned v úvodu zápasu domácím  naznačili, že máme jiný cíl i přípravu na zápas. Již ve druhé minutě jsme založili útok po pravé straně, Král který navíc ukázal domácím  rychle záda v rychlém útoku na jejich branku, ale bez gólu.  A byli jsme nebezpeční i ve 3.minutě po rohovém kopu. Následně se hra  vyrovnala, domácí v držení míče byli trochu lepší, ale naše hra byla rychlá a pro domácí nebezpečná. Jen tomu stále chyběla přesnější střelba. Domácí nás poté zatlačili do vápna a Kubeš si zariskoval, když zkusil nějakou tu kličku ve vápně, ale přežili jsme to bez úhony. Na druhé straně výborná naše akce opět po pravé straně. Král poslal centr napříč domácím vápnem, ale bohužel Třešňák to nestihl zasunout do branky již překonanému brankáři. Ve 36.minutě dostal  žlutou kartu Džavík. První poločas z naší strany dobrý.

Druhý poločas začali domácí hodně aktivně. Ve 46.minutě ve středu hřiště kolmá přihrávka mezi naše obránce, probíhajícího domácího útočníka se pokusil zastavit Kalenda, míč mu sice ukopl, ale dál mu ještě zasáhl nohu. Podle rozhodčího zmaření gólové příležitosti, červená karta a jsme v deseti. Nic se nedá dělat! Přeskupení ně-kterých řad a jedeme dál bojovat o body. V 50.minutě zasahuje na hranici rohu vápna Šimoník faulem na pronikajícího domácího hrače a dostává žlutou kartu. O několik minut později nás domácí zmáčkli a po ostřelování naší branky se zapotil gólman Zelený v brance na 100%, bohužel ale domácí gólu dosáhli – 1:0. Jde se dál. I v deseti jsme domácím vyrovnaní. To už jsme také střídali. Krále nahradil Šešina a Vaníčka Chour. V 76.minutě na půlce vypíchl přihrávku domácím Šešina a tahem s míčem po pravé straně vyzval Stromeckého k útoku na branku domácích. Ve vápně byl faulován a rozhodčí to vyhodnotil jako penaltový faul. Míč si vzal Třešňák, gólmanovi nedal šanci a je srovnáno 1:1. Krátce poté byl i Třešňák střídán a na jeho místo nastupuje mladý Fanta. Závěr zápasu byl už o fyzické kondici na obou stranách. Stromeckého ještě vystřídal Faouzi.Také byly šance jak pro domácí tak pro nás. Domácím  ji zmařil brankář Zelený. Na druhé straně měl velkou šanci Šešina, kterému asi nevyšel krok ke kontaktu na míč do prázdné branky a i když nebyl na hřišti celý zápas počínal si dobře. Nakonec remíza je pro nás velmi dobrý výsledek, když jsme hráli poločas v deseti.

góly: 61. Podstavek – 76. Třešňák (pen.)

ž.k.: 2:3. č.k.: 46. Kalenda J. (N.Bor), diváků: 90, rozhodčí: Švec Martin

sestava: Zelený, Kubeš, Šimoník, Vaníček (68. Chour), Třešňák (79. Fanta), Stromecký (90. Faouzi), Kalenda J., Havlík, Džavík, Král (68. Šešina), Broschinský

trenér: Kouřil Standa

ved.mužstva: Kalenda Michal

Za týden v sobotu 27.května 2023 v 17:00 hodin hostíme SLOVAN FRÝDLANT!