Muži – FC Nový Bor : SK Skalice 1:2 (1:1)

V sobotu 13. května 2023 se v KP LKFS hrálo fotbalové utkání ve kterém jsme jako domácí hostili sousední fotbalový klub SK Skalice. V našem kádru se objevil kapitán Jan Broschinský, kterému disciplinární komise změnila trest zákaz činnosti na tři zápasy, na jeden podmíněný do konce soutěžního ročníku. Tím se trenérovi rozšířil počet hráčů na zápas. Mužstvo v týdnu potrénovalo, ale těsně před zápasem v sobotu se omluvil L. Kubeš, kterého vyřadilo onemocnění. Ale nejsme sami koho podobné potíže zaskočí.
Úvod zápasu patřil soupeři. Skalice rychle převzala iniciativu ve hře a snažila se překonat naší obranu, ta ale stála pevně na své pozici. Bránění řídil právě kapitán Broschinský. Naši kluci ale čekali také na svůj rychlý protiútok. V 7. minutě se tak stalo, kde se vzal, tu se vzal, po levé straně si poradil s obranou Džavík a připravil si zakončení, když poslal míč kolem brankáře na branku, ale při hostech stálo štěstí. A to nejen, že míč trefil tyč, ale ještě se odrazil tak, že proletěl vápnem do bezpečí. Škoda, zasloužilo si to gól. V 19. minutě jsme se měli co obracet v obraně. Dva pokusy jsme odvrátili nakonec na rohový kop. Měli jsme ale další příležitost. To Třešňák poslal do brejku Stromeckého, míč šel ale vedle branky. Ve 32. minutě jsme se dočkali. Skalice už nedokázala udržet nasazené tempo a tak přišla další naše příležitost. Opět přes Stromeckého a ten tentokrát dotáhl své sólo do gólového konce. Ukázal všem záda a také přesně zakončil do kouta branky – 1:0. Určitě zasloužené vedení! V závěru poločasu tempo ochablo a hosté dvakrát poslali míč kolem naší branky až nám zatrnulo. Pak jsme ve 45. minutě nechali hosty kopnout rohový kop do našeho vápna bez správné reakce a toho využil zkušeně nehlídaný Hauer – 1:1. Škoda, gól jak se říká do šatny není dobrý, ale stalo se.
Druhý poločas opět patří Skalici. Jenže se rychle organizujeme a hra se vyrovnává. Útok střídá protiútok. Také přibývá soubojů před brankami. Pro naše barvy přišla nešťastná situace v 62. minutě.  Souboj a přihrávka v našem pokutovém území, pokus o přihrávku a náš hráč dostal odražený míč na ruku od země. Rozhodčí neváhá a ukazuje na penaltu. Míč si postavil Kotek a mířil přesně – 1:2! Trochu nás tento gól vyvedl z míry, ale kluci se dali dohromady a začali bojovat o vyrovnání. Soupeř reaguje střídáním a tím i kouskování hry. Do šance se znovu dostal Džavík, ale střela opět trefila brankovou konstrukci. V dalším fotbalovém čase jsme si počínali pro soupeře hodně nebezpečně. Trestný kop Třešňáka do vápna si našel Broschinský, ale míč byl rychlý a  branku netrefil. Vzápětí přišly další balóny do vápna Skalice a byl u nich Kalenda, který střídal Šešinu. V jednom případě míč před ním dopadl dřív a už jej nestačil do brány dorazit, pak měl ještě jednu podobnou situaci, ale v tomto případě míč opět do sítě nespadl. Ale bojovalo se dál. V jednom případě nám bylo taky horko, když brankář Svoboda ve snaze vyboxovat míč do hřiště jej špatně trefil a ten se přenesl za naší branku. Rohový kop jsme ubránili a opět usilovali o vyrovnání. Stále nám chyběl kousek a to znamená přesná střelba. Na závěr rozhodčí ukázal Skalici několik žlutých karet, jednu také brankáři za zdržování hry. Skalice výsledek 1:2 udržela. Pro nás hodnocení, určitě lepší proti předešlým zápasům. V tabulce nám to změnu nepřineslo, ale ukázalo, že když všichni plní své povinnosti je na čem si zakládat.

góly: 32. Stromecký  – 45. Hauer, 62. Kotek
ž.k.: 0:6, diváků: 200, rozhodčí: Bohata Antonín
sestava: Svoboda, Pokorný, Devátý, Šešina (70. Kalenda J.), Šimoník, Vaníček, Třešňák, Stromecký, Havlík, Džavík, Broschinský
trenér: Kouřil Standa
ved.mužstva: Kalenda Michal
masér: Novotný F.

Příští sobotu hrajeme od 17 hodin v Železném Brodě.

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (4 hlasování, průměrné hodnocení: 70,00%)
Loading...