Muži – Jiskra Višňová : FC Nový Bor 2:2 (0:2)

Před týdnem jsme vyhráli v posledním zápase podzimní části KP ve Frýdlantu 2:3. Dnes se předehrávalo 14. kolo z jarní části KP. Soupeřem nám byl klub, který je vždy velmi silným protivníkem pro všechny účastníky KP. Za tento klub hraje několik výborných fotbalistů a můžeme jmenovat P. Soukupa, střelce O. Michálka nebo M. Melku. Na to vše musel reagovat náš trenér (St. Kouřil) a hráče k tomu připravit. Průběh zápasu tomu také odpovídal.

Krátce po zahájení zápasu zaútočili domácí, ale naše obrana v dobré pozici je zastavila a připravila protiútok. Ve 3. minutě zahráváme rohový kop, když domácí dostali míč vedle branky jen se štěstím. V 7. minutě se opět snaží domácí k naší brance, ale opět jsme pozorně bránili. V 9. minutě se domácí ubránili, ale z naší poloviny si bere míč Devátý, pár kliček v plném běhu a nečekaná prudká střel po zemi k zadní tyči znamená gól a vedeme 0:1. Pro domácí určitě šok! Jejich dům, jejich hrad, se otřásl. Naše fotbalová parta dostala křídla a jednoznačně máme hru pod  kontrolou. V 16. minutě nechtěně zahrál rukou Vaníček, ale bylo to daleko od naší branky a tak bezpečno. V 19. minutě rozehráváme míč od rohového praporku Vaníčkem, míč tečuje domácí hráč před branku a první, schován za hráčem Džavík výborně reaguje. Předskočí k míči a pohotově mezi nohy bránícího hráče posílá míč do branky a vedeme 0:2! Pohled na naší hru je velmi dobrý, hrajeme odvážně, organizovaně a domácí jsou bezradní. Všechno začínáme od obrany a postupně přebírají míč i hru další řady. Ve 37. minutě se povedla kombinace Stejskal-Stromecký, ale míč končí na břevně. Ale blíží se poločas a začíná se ztrácet naše převaha a domácí ožívají. Přesto jsme první poločas  vyhráli.

Druhý poločas pokračuje z naší strany beze změn. V 51. minutě trocha nepozornosti a vysoký domácí kanonýr Michálek je první u míče, hlavička a míč je v naší síti – 1:2!  V 57. minutě a pár vteřin k tomu zakládáme rychlý protiútok, do souboje je vtažen F. Stejskal a v okamžiku, kdy už se snažil o zteč, domácí bránící hráč č. 16 jej zastavil úderem loktem (úmyslně-neúmyslně) do oblasti lícní a spánkové části hlavy! Stejskal zůstal ležet na zemi a po nějaké chvilce nebyl schopen vstát. Bylo přivoláno ošetření a po pár minutách opouští hrací plochu za pomocí spoluhráčů a zdravotníka. Po ošetření se do hry vrací, ale na hřišti nepobyl dlouho. Nevolnost pokračovala, klesl na kolena a musel být střídán. Zápas pro něho dnes skončil. Na jeho místo posílá trenér Třešňáka. Asi nás to vyvedlo, jak se říká, z míry. Začínáme bránit, ale vcelku se daří. V 73. minutě rychlý centr na křídlo. Stromecký podstoupil běžecký souboj s domácím bekem, vyhrál a na úrovni vápna poslal centrovaný míč napříč hřištěm na nabíhajícího Třešňáka. Ten se zbavil strážce, obehrál i brankáře a dal gól, ten však následně nebyl uznán pro ofsajd! Byl – nebyl ofsajd! Jedni jsou za to, že to byl regulérní gól a druzí, že to byl ofsajd. Škoda, možná jen o pár centimetrů a také si myslíme, že to byl gól. Sahali bychom tím hodně po třech bodech. Takhle dostali domácí šanci ještě bojovat o remízu což se jim nakonec podařilo a gól dali Keprem – 2:2. V úplném závěru rozhodčí rozhodl, že se čas zápasu prodlouží o 6 minut a tak se stalo. Gól jiný už nepadl a pro nás určitě dobrý zápas a bod ze hřiště soupeře z Višňové hodně důležitý. Tímto zápasem jsme vlastně zahájili jarní část fotbalové sezóny.

V tomto roce 2022, vlastně ještě v listopadu, budou kluci trénovat a koncem ledna 2023 zahájí zimní přípravu. Na tuto dobu se připravují přátelská utkání a koncem února a počátkem března vstoupíme do 2. kola POHÁRU LKFS. Máme co obhajovat! Minule jsme skončili druzí za V. Hamrem!

góly: 51. Michálek, 75. Kepr – 9. Devátý, 19. Džavík
ž.k.: 2:4, diváků: 100, rozhodčí: Linhart Martin

sestava: Zelený, Devátý, Kubeš (78. Pokorný), Stejskal (66. Třešňák), Šimoník, Vaníček, Stromecký, Kalenda (84. Svoboda F.), Havlík, Džavík (78. Šešina), Broschinský

trenér: Kouřil Standa
ved.mužstva: Kalenda Michal

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (4 hlasování, průměrné hodnocení: 80,00%)
Loading...