Muži – Slovan Frýdlant : FC Nový Bor 2:3 (1:2)

O tomto víkendu dospěl KP LKFS do své poloviny, za účasti 14 týmů, do 13. kola. Dnešní soupeř z frýdlantského výběžku nás přivítal teplým podzimním počasím a také trenér domácích, náš bývalý hráč, odchovanec a kamarád Milan Bláha. Dlouho jsme ve Frýdlantu nebodovali, což jsme chtěli tentokrát změnit. Trenér Kouřil v týdnu řešil určité zdravotní potíže, ale hlavně měl až na M. Třešňáka mužstvo pohromadě. To jsou příjemné starosti i když někdy složité. Tak jdeme k fotbalu!

Zápas začíná v naší režii. Fotbalově máme mírně navrch. Krátce po zahájení hry rozehrává Devátý míč přes Havlíka a dostáváme se do vápna domácích, hra se však obratem přenáší na naší stranu, Svoboda v brance je pozorný a vyráží míč na rohový kop. V 6. minutě zahráváme rohový kop. V 10. minutě Kalenda posílá daleký centr na domácí branku. Hraje se v prostoru vápna domácích. Ve 13. minutě Devátý založil útok po levém křídle. Krásné uvolnění a přihrávka před branku, kam nabíhá Stromecký a zasouvá míč do odkryté domácí branky – 0:1. Radost velká a příjemná. V 19. minutě domácí centrují míč na naší branku. Brankář to má proti oslňujícímu slunci složité, řekl si „mám“, ale nedohoda s obránci a míč mu propadl a dostal se za jeho záda. Domácí hráč, který byl v souboji, vyrovnává na 1:1. Vyrovnání přineslo do našich řad neklid a hra začala postrádat ladnost. Tak zavelel kapitán Broschinský. Opět jsme získávali na delší čas míč pod naší kontrolu a připravovali rychlé útoky. Ve 31. minutě se tak povedla akce až do zakončení. Před domácí brankou se prosadil Broschinský a opět v zápase vedeme – 1:2. Ve 33. minutě zastavuje Kalenda útok domácích odkopem do autu. Ve 40. minutě prudká střela domácích míří nad naší branku a podobně to proběhlo i ve 44. minutě zápasu.

Devátý s míčem prošel – prokličkoval přes tři hráče a pak úžasně zakončil prudkou nechytatelnou střelou vedle brankáře …

Do druhého poločasu  jdou domácí s jednou změnou a střídají. Nezačínáme moc dobře. Čekáme na soupeře, jak bude hrát a ten postupem času zvyšuje také tlak na naší herní obranu. Domácím to přineslo dobrý výsledek v 59. minutě. Po rohovém kopu letí míč do našeho vápna, domácím jsme dali prostor k zakončení a je to 2:2. Začíná se znovu, ale naše chuť po výhře je větší. Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Domácí s výškovou převahou některých hráčů jsou hodně nebezpeční. I Svoboda v brance měl několik dobrých zákroků. Trenéři sahají ke střídání. Džavíka nahrazuje Pokorný a o chvilku později jde na místo Stromeckého Král. Přichází 81. minuta. Náš útok, střelu domácí odvracejí a míč jde za vápno. Tam se zapojil do hry Devátý, který si s míčem prošel – prokličkoval přes tři hráče a pak úžasně zakončil prudkou nechytatelnou střelou vedle brankáře – 2:3. Gól a vrácené vedení v zápase přináší do kluků sílu i bojovnost. Soupeři moc šancí nedáváme a naopak dalším střídáním si upevňujeme nadějí na zisk tří bodů. Odchází ze hry bojovník Stejskal a na jeho místo jde Šešina. Vedení držíme i přes nastavený čas zápasu a po třech minutách zápas končí naším vítězstvím 2:3. Opět vezeme body ze hřiště soupeře a po velké době i ze hřiště dnešního soupeře Slovanu Frýdlant! Když pak pohlédneme do tabulky soutěže konstatujeme, že se pomalu, ale jistě posouváme nahoru. Dnešní vítězství nám přineslo posun na 10. místo se 14-ti body. Dotáhli jsme se na střed tabulky. Hra našeho mužstva dostává viditelnou podobu, co a jak budeme hrát! Podzim nám končí příští týden zápasem proti Jiskře Višňová na jejím hřišti. Kluky tak čeká těžký zápas. Bude to zápas započítávaný do jarních zápasu KP.

góly: 19. Štrbák, 60. Coufal – 13. Stromecký, 31. Broschinský, 81. Devátý

ž.k.: 0:2, diváků: 100, rozhodčí: Klement Martin
sestava: Svoboda M., Devátý, Kubeš, Stejskal ( 86. Šešina), Šimoník, Stromecký (80. Král), Vaníček, Kalenda, Havlík, Džavík (76. Pokorný), Broschinský

trenér: Kouřil Standa
ved.mužstva: Kalenda Michal

Příští týden, v sobotu 5. listopadu 2022Višňová : Nový Bor, výkop ve 14 hodin.
Odjezd z N.Boru v 11:30 hodin.

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (2 hlasování, průměrné hodnocení: 100,00%)
Loading...