Muži – FC Nový Bor : FK Ž.Brod 5:2 (4:0)

Podzimní část KP LKFS se blíží do svého závěru a dnes bylo na pořadu dvanácté kolo. Na našem hřišti jsme přivítali soupeře, se kterým jsme v minulém ročníku na jeho hřišti prohráli vysoko 6:0, takže jsme jim dnes měli co vracet. V tabulce jsme po remíze v minulém kole ve Skalici soupeře přeskočili na 11. místo v tabulce. Sobotní počasí se krátce před zápasem umoudřilo a fotbal začal bez deště.

Hned v první minutě zápasu se nám podařilo překonat obranu soupeře a Stromecký byl tváři v tvář proti gólmanovi, překonal ho, ale branku přestřelil. V 6. minutě se to mohlo opakovat, ale soupeř se ubránil a hned velmi nebezpečně zaútočil. Jeden za druhým letěl míč na naší branku. Kluci bránili velmi zdatně i odpovědně. Také brankář měl plné ruce i nohy práce. Když jsme tlak soupeře překonali, přišel rychlý protiútok. Dnes ve středu hřiště hrál L. Devátý a byl to on, kdo vyrazil na zteč se soupeřem. Z pravé strany pak poslal centr do vápna, kde čekal na míč Stromecký, který hlavou překonal soupeřova brankáře – 1:0. Další příležitost si připravil Stejskal, ale neměl štěstí. Devátý byl při chuti a potvrdil to ve 21. minutě, když sám sebe, ale i diváky odměnil gólem na 2:0. A „Devítka“, jak se mu přezdívá, byl k neudržení a ve 28. minutě se opět zapsal do účtu dnešních střelců gólů – 3:0. Ve 38. minutě jsme byli ve velkém tlaku na soupeřovu branku a brankář Tkacz se nestačil v bráně ohánět. To se potvrdilo i při střele Vaníčka, který prudkou střelou na první tyč zvýšil naše vedení na  4:0. Tak skončil gólově první poločas.

Druhý poločas začínáme beze změn. Ale opět s velkou chutí po gólech. Ve 48. minutě po ostřelování soupeřovy branky se dostal odražený míč na hranici vápna, tam byl připravený a pohotově střílející  Džavík a perfektní střelou (rohlíkem) obstřelil vše co bylo v cestě a míč se třepetá v síti pro nás po páté – 5:0. Nyní s časem přichází uvolnění. Také tohoto stavu využívá trenér Kouřil ke střídání. Postupně nastupují Pokorný, Král, Majerech a Tandera. Kluci hledají souhru, ale také toho využívá soupeř. V 64. minutě má Žel. Brod výhodu přímého kopu. Hráč Makula poslal míč do našeho vápna a brankář Zelený si pro míč chtěl vyběhnout, ale uklouznul. Míč jej přeskočil a je to 5:1. Do konce zápasu ještě dost času a tak ještě další střídání. Do hry posílá trenér místo Stromeckého Fr. Svobodu. Hosté náš pokus o útok odvracejí a sami to vzali směr naše vápno. Souboj o míč byl trochu tvrdší a rozhodčí nařídil penaltu. Brankář Zelený vystihl směr míče a dokonce si sáhl, ale míč končí v naší síti – 5:2. Ještě jeden moment v průběhu zápasu přinesl vzrušení. Náš F. Stejskal založil a podnikl útok na soupeřovu branku, byl zastaven nedovoleně, faulem a rozhodčí hru přerušil. V přerušení se hostující hráč zachoval nesportovně, Stejskala zasáhl nohou a rozhodčí to vyřešil červenou kartou pro soupeřova hráče. Škoda tohoto okamžiku.

Příští týden v sobotu 29. 10. 2022 hrajeme v 10:30 ve Frýdlantu, opět o hodně!

góly: 12. Stromecký, 21. a 28. Devátý, 38. Vaníček, 49. Džavík  – 64. Makula, 89. Myslivec (pen.)
ž.k.: 0:0, č.k.: 68. Picek (Ž.Brod), diváků: 80, rozhodčí: Urbánek Tomáš

sestava: Zelený, Broschinský, Kubeš (74. Majerech), Devátý (60. Pokorný), Stejskal (74. Král), Šimoník, Vaníček, Stromecký (86. Tandera), Havlík, Kalenda, Džavík (86. Svoboda F.)

trenér: Kouřil Standa
ved.mužstva: Kalenda Michal

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (3 hlasování, průměrné hodnocení: 100,00%)
Loading...