Muži – SK Skalice : FC Nový Bor 0:0 (0:0)

Jedenácté kolo krajského přeboru se rozehrálo v sobotu 15. října 2022. Derby mezi SK Skalice a FC Nový Bor v neděli 16.10. v dopoledních hodinách, na dobrém trávníku ve Skalici. Obě strany dnes postrádaly některé důležité hráče. Domácí SK Skalice v modrých dresech, naši kluci v černo-zelených. Dnes, z důvodu zranění, bez J. Broschinského a D. Džavíka.

Obě strany začaly opatrně. Jenže ve 3. minutě dostal dlouhou přihrávku do běhu Stromecký, který šel za míčem srdnatě až do konce, kde se v souboji s domácím brankářem Osmančíkem snažil zakončit. To se sice podařilo, ale míč ztratil rychlost a tak ho stačil obránce z prázdné branky vykopnout. Postupem času se obě strany rozehrávaly. Přítomní diváci (dnes jich bylo 320!) byli v klidu a poměrně potichu. Pak nás domácí zatlačili a během okamžiku zahrávali dva rohové kopy. Dobře si počínal brankář Svoboda a v jednom případě i stoper Devátý. Ve 28. minutě jsme nabídli soupeři volnou cestu k naší brance na levé straně a domácí toho využili k rychlému brejku. Brankář Svoboda dobře vystoupil a tak střela minula naší branku. V závěru prvního poločasu jsme získali výhodu dvou rohových kopů a také domácí uhlídali čisté konto.

Do druhého poločasu jdeme do boje beze změn. Domácí poprvé střídají, Koláře vystřídal Stopa. V průběhu času jsme se začali více prosazovat přesnějším rozehráváním ve středu hřiště, kde se prosazovali Kubeš a Vaníček. Oba také vybízeli útočníky ke hře do vápna. Dva střelecké pokusy měl Kubeš, ale do vápna se tlačil s míčem i Král. V brance domácích Osmančík musel krýt střelu Havlíka. Kluci se  výborně prolínali a domácím se nás těžko bránilo. V 68. minutě musel nuceně střídat Šešina, který si poranil holeň levé nohy o rohový praporek a nahradil jej další mladík v našem mužstvu J. Majerech. V závěru zápasu už byla hra hodně rozkouskovaná řadou faulů z obou stran. Naše obrana hrála pozorně a určitě se líbil i výkon zkušeného bojovníka Šimoníka. Velkou podporu měl na lavičce trenér Kouřil v dnes nehrajícím hráči Broschinském, a celá lavička dnes byla oporou mužstva. Že jsme dnes měli blíže k vítězství než domácí svědčí i jedna nastřelená tyč a také břevno. Zisk bodu je v derby dobrou odměnou pro celé mužstvo. Dnešní remízou 0:0 a ziskem jednoho bodu jsme se v tabulce  posunuli o jedno místo výše před FK Železný Brod. Ten bude příští víkend naším dalším soupeřem.

ž.k.: 2:1, diváků: 320, rozhodčí: Barcuch Lukáš

sestava: Svoboda M., Devátý, Šešina (68. Majerech), Kubeš, Stejskal (90. Pokorný), Šimoník, Stromecký, Vaníček, Kalenda, Havlík, Král (90. Tandera)

trenér: Kouřil Standa
ved.mužstva: Kalenda Michal

Sobota 22. 10. – FC Nový Bor : FK Železný Brod – výkop v 15:30 hod.

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (4 hlasování, průměrné hodnocení: 80,00%)
Loading...