Muži – FC Nový Bor : ASK Lovosice 3:4 (2:1)

Zprávu o prvním přípravném zápase  musíme rozšířit o dění v klubu, které proběhlo po skončení minulého ročníku. Mužstvo krajského přeboru skončilo na 9. místě KP. Přípravu a organizaci na nový ročník připravoval trenér J. Broschinský st.. Během následného týdne se však rozhodl spolupráci s naším klubem ukončit a vzkázal, že má jinou nabídku. Náš klub na to reagoval oslovením několika známých jmen. Jedním z oslovených a podpořenou osobou byl trenér staršího dorostu Stanislav Kouřil. Ten si vzal týden na rozhodnutí a funkci trenéra přijal. Připravil přípravu a vzal si k sobě Michala Kalendu do funkce vedoucího.

Náš klub FC Nový Bor, z.s. pozval do přípravy všechny dorostence, kteří v tomto roce ukončili tuto kategorii a také všechny hráče stávajícího mužstva. Vzhledem k tomu, že je velmi krátká doba na dobrou přípravu (mistrovské zápasy začínají již 6. srpna 2022), musí si hráči vyléčit zranění, dovolenou a další osobní věci, je času málo. Ale příprava probíhá v domácích podmínkách a dá se říci slušně. První, kdo nás přijel prověřit bylo v sobotu mužstvo KP Ústeckého kraje ASK Lovosice. Náš trenér přijal omluvenky několika hráčů – Kubeš, Devátý, Havlík dovolená, Vomáčka přestup do Německa, Broschinský J. zdravotní problémy.

V 11 hodin zahájil rozhodčí p.Tykva utkání. Herně se první prosadili hosté, kteří postupně naší obranu zatlačili na naší polovinu, ale v brance exceloval brankář Svoboda, který vychytal několik šancí hostí. Ve 28. minutě jsme zahráli rukou ve vápně a rozhodčí nařídil penaltu. Lovosický hráč napálil míč do horní konstrukce branky a gól nebyl. O dvě minuty později ale odražený míč skončil v naší síti – 0:1. Hned poté se nám podařilo z trestného kopu Třešňákem vyrovnat na 1:1, když trefil nádherně šibenici. To nebylo v prvním poločase vše. Po vzorné kombinaci mezi našimi hráči, byl na jejím konci J. Šešina, který poslal brankáře soupeře na zem a míč do sítě – 2:1.

Úvod druhého poločasu byl se štěstím na naší straně. Hned ve 46. minutě soupeř překonal naší obranu i brankáře, ale míč se odskokem od země odrazil do břevna a do bezpečí. Přibývající minuty zápasu ubíraly našim síly, nutno přiznat na vrub tréninkové zátěže v minulém týdnu. Soupeř získával převahu a také dokázal vyrovnat na 2:2, prudkou střelou pod horní víko. Naši nepolevili a v 62. minutě se dostal k odraženému míči  Pokorný, jeho střela prosvištěla po zemi k tyči – 3:2. Ovšem soupeř také vystřídal a přidal na tlaku k naší brance. V 83. minutě bylo opět srovnáno skóre – 3:3. Vypadalo to na remízu, ale hosté z posledního útoku v 90+1 dokázali vstřelit vítězný gól – 3:4! Utkání bylo po všech stránkách zajímavé a pro trenéra poučné. V některých fázích hra trochu skřípala, jiné momenty ukázaly, že při plnění tréninkových cílů půjde hra nahoru. Jak řekl trenér, čeká nás dost práce.

V sobotu 30.7. v 17 hod. odehrajeme na našem hřišti 1. kolo Mol-Cupu proti Arsenal Č.Lípa.

góly: 33. Třešňák, 41. Šešina, 62. Pokorný

diváků: 35, rozhodčí: Tykva

sestava: Svoboda M., Šimoník, Verner, Vorlík Z., Pokorný, Džavík, Třešňák, Vorlík T., Kalenda, Stromecký, Konečný, Král, Majerech, Svoboda Fr., Šešina J.

trenér: Standa Kouřil

ved.mužstva: Michal Kalenda

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (3 hlasování, průměrné hodnocení: 53,33%)

Loading...