Finále Poháru LKFS – FC Nový Bor : FK V.Hamry „B“ 0:3 (0:0)

Když se v zimních měsících začala rozjíždět soutěž Pohár LKFS – jaro 2022, rozhodli se kluci bojovat v této soutěži o co nejlepší umístění. Rozhodnutí zajímavé, ale závazné! V té době se nevědělo o jakou odměnu se hraje. Pavouk určující soupeře také rozdělil tuto soutěž na dvě skupiny. V té naší, západní, jsme postupně vyřadili Jiskru Mimoň na penalty, pak FK Stráž p. Ralskem. Následoval postup v derby přes SK Skalici a další velmi těžký soupeř nás čekal v semifinále, Slovan Frýdlant. I tady se rozhodovalo na penalty. Kluci to zvládli a dnes se uskutečnilo finále, kde z druhé východní skupiny postoupilo B-mužstvo Velkých Hamrů. To postoupilo do finále vítězstvím nad prvním mužstvem KP LKFS FK Turnovem 1:0. Pro nás opět velmi těžký soupeř, oni mají v divizi A-mužstvo, které se pohybuje v popředí tabulky a může také posílit zmíněné Béčko, což se také stalo. Zájem o toto utkání byl velmi slušný.

Od 17 hodin dal rozhodčí Nešněra píšťalkou pokyn a zápas začal. Z naší strany chyběl v mužstvu L. Kubeš a někteří další, ale v zápase přímo, nebo na střídání, byli připraveni hráči z dorostu. Začali jsme hned prvním útokem. Ten hosté zastavili a přišel rychlý protiútok a také nám se podařilo nebezpečí odvrátit. Kluci vedení v obraně J. Broschinským hráli odpovědně a nenechali soupeře rozvíjet jejich kombinační hru. Ve vápně jsme soupeře nepustili k ničemu vážnému. Ve 13. minutě „svištěla“ na naší branku prudká střela, ale nepřesná. Ve 14. minutě  jsme zaznamenali i náš střelecký pokus, který ale branku soupeře také neohrozil. Od 28. minuty nápor soupeře začal oslabovat, hra se začala vyrovnávat. Hosté ovšem stále hrozili rychlou kombinací, ale dnes náš brankář navléknul správné rukavice a míče, které prošly, pochytal. V posledních pěti minutách prvního poločasu se žádné šance neobjevily. Jedna akce však byla zajímavá. Dokonce se nám podařilo dopravit míč do branky, ale předcházel tomu ofsajd a gól jasně uznán nebyl.

Petr Stromecký: „Jsem moc rád, že jsem tento zápas mohl hrát a budu na něj mít trvalé vzpomínky!“

Druhý poločas začali hosté svižněji a víc se hrálo před naší brankou. Obrana pracovala na hraně možností a gólman měl také pár vynikajících zákroků, kdy míče buď chytil anebo vyboxoval do bezpečí. V 65. minutě přišel zřejmě rozhodující okamžik zápasu. V obraně jsme ztratili osobní převahu, hosté tak trochu šťastnou přihrávkou na zadní tyč dostali míč, kde hráč Žítka dorazil do branky – 0:1. Hned pár minut poté se podařila fotbalová akce Džavíka. Vybojoval míč u lajny, přešel přes další hráče a dostal se sám proti brankáři. Ani „Džáva“ ale na brankáře nestačil, přestřelil, míč měl trochu víc razance a „přeplachtil“ branku. Škoda, mohlo to ovlivnit další průběh zápasu. Pak si prohlédl žlutou kartu P. Vomáčka. V 75. minutě V. Hamry rychlým útokem opět překonaly naší obranu a upevnily si vedení druhým gólem o který se postaral  Vosecký – 0:2. To už také proběhla na obou stranách střídání. Náš trenér poslal na hřiště kluky z lavičky. Již v 53. vystřídal Šimoníka Devátý. Pak v 70. Konečného Kalenda a také 75. minuta přinesla ještě dvě střídání. Fr. Svoboda na místo Třešňáka a Král vystřídal Havlíka. Také soupeř pozměnil sestavu. V 82. minutě se ještě jednou měnilo skóre zápasu. Stalo se tak z penalty, kterou proměnil Mihálik. V 86. minutě potěšil Kalenda diváky přesnou střelou z dálky. Hostující gólman si s ní ale poradil.

Finále zná vítěze a tím je tým FK Velké Hamry B, mužstvo vyhrálo zaslouženě! Určitě tomu pomohli hráči z áčka a dalších šest hráčů, kteří chodí na lavičku divizního mužstva. Naše mužstvo, doplněné hráči z dorostu, po několika prohraných zápasech v KP, dnes předvedlo dobrý a organizovaný fotbal a sehrálo velmi důstojný zápas. Vítěz převzal z rukou krajského manažera p. Zbyňka Poppra pohár a také peněžitý dar 50.000,- Kč. Za naše barvy převzal pohár kapitán mužstva J. Broschinský ml. a peněžitý dar 10.000,- Kč.

Pro všechny dobré fotbalové odpoledne, které se moc často neopakuje a dobře to vystihuje pronesená věta fotbalového veterána Petra Stromeckého: „Jsem moc rád, že jsem tento zápas mohl hrát a budu na něj mít trvalé vzpomínky!“ Pro mladé je to vstup do vyššího fotbalu. Hosty na tomto zápase byli i starostové obou obcí Mgr. Jaromír Dvořák (Nový Bor) a Ing. Jaroslav Najman (Velké Hamry).

góly: 65. Žitka, 75. Vosecký, 82. Mihálik (pen.)

ž.k: 1:1, diváků: 300, rozhodčí: Nešněra Filip

sestava: Svoboda M., Pokorný, Verner, Broschinský J.ml., Šimoník (53.Devátý), Džavík, Havlík (75.Svoboda F.), Vomáčka, Třešňák (75.Král), Konečný (70.Kalenda J.), Stromecký

trenér: Broschinský Jan st.

ved.mužstva: Kalenda Michal

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (4 hlasování, průměrné hodnocení: 70,00%)
Loading...