Muži – FC Nový Bor : SK Skalice 1:1 (1:1)

Víceméně v tichosti dospěl KP LKFS k fotbalovému derby mezi FC Nový Bor a SK Skalice. Novoborská fotbalová základna se může pochlubit docela slušnou velikostí a tím i výchovou mládeže. Té se také v tomto ročníku fotbalově daří. Bohužel chybí tomu dnes tak moc potřebné peníze (zamyšlení pro politiky). SK Skalice je v sousední obci, kde má fotbal stále dobrou základnu a proč si nepřiznat, s velmi dobrou podporou vedení obce. Určitě má SK Skalice i dobré mužstvo dospělých a to v KP drží 3. místo tabulky. Mužstvo dospělých v Novém Boru prochází regenerací. Té pomáhají hodně dorostenecká družstva. Odtud se nyní přesouvají mladí hráči mezi dospělé.

Zápas zahájil v 17 hodin rozhodčí P. Paulus a začalo se hned svižně. K prvnímu útoku zaveleli naši kluci. Pak získali míč hosté ze Skalice. Kombinačně zaútočili a po souboji zůstal na zemi A. Holubec, ošetřování a trenér volí střídání. Běží 3. minuta zápasu. Na jeho místo přichází dorostenec Pokorný. Skalice posílá centr do vápna, kde míč propadl až na zem před volného a nehlídaného zkušeného Kaňkovského. Ten jednoduše a lehce střílí první branku zápasu – 0:1. Naši kluci ale zvedli hlavu a začali bojovat o vyrovnání. V 11. minutě jsme získali míč kolem půlící čáry. Rozhodčí vhodil mezi hráče našeho a Skalice míč, náš hráč jej vrátil Skalici a následně už pokračoval boj o míč. Skalického hráče přehrál Konečný, šel sám proti brankáři, kterého prostřelil a vyrovnal na 1:1. Od této doby se rozpoutaly souboje víc o míč, ale i snaze získat na svojí stranu vedení. Obrany pracovaly na plné pecky, střeleckých pokusů bylo málo, ale soubojů hodně. Tím přibývalo i nedovolených zákroků a rozhodčí proto často tasil žluté karty.

V úvodu druhého poločasu se zkušeně dostal k míči hráč soupeře K. Kaňkovský, pohotově pálí na naší branku, trefil však tyč a od ní se míč odrazil mimo. Na zápas dnes přišlo 200 diváku a ti se snažili povzbuzovat ty své k útoku. V 66. minutě Kaňkovský atakuje našeho brankáře, který má míč ve svém držení. Rozhodčí to odpískal jako nedovolený zákrok a následně Kaňkovský našemu brankáři připravený míč k výkopu odkopnul do branky. Rozhodčí to řešil žlutou kartou a Kaňkovský jednu žlutou kartu již viděl a tak dostal druhou. Suma sumárum to znamená červenou a hráč jde pod sprchy. Pro nás to měl být impuls převzít otěže zápasu na svojí stranu. To se ale nedaří. Skalice přidala na důrazu a z naší strany přišlo několik nedovolených zákroků a rozhodčí postupně trestá. Žluté karty na obě strany. Během zápasu byl terčem urážek soupeře náš Kubeš, ale to zůstalo bez povšimnutí. Blížil se konec zápasu. V 84. minutě byl faulován Kubeš někde kolem poloviny hřiště. Vzápětí došlo k oplácení a pro Kubeše docela nešťastné. Do protihráče vrazil rukama a viděl za to červenou kartu a následoval odchod do kabin. Tím se utkání dohrávalo o deseti. Gól ani nic dalšího se již neudálo a utkání skončilo remízou 1:1. K zisku tří bodů neměl nikdo blíže.

góly: 11. Konečný – 3. Kaňkovský

ž.k.: 5:6, č.k.: 84. Kubeš – 68. Kaňkovský, diváků: 200, rozhodčí: Paulus Petr

sestava: Svoboda M., Verner, Džavík, Broschinský J. ml., Holubec (4. Pokorný), Černý (78. Devátý), Kubeš, Havlík, Třešňák, Konečný (89. Svoboda F.), Stromecký

trenér: Broschinský J.st.

ved.mužstva: Obrovský J.

Dne 28. 5. zajíždíme k soupeři do Hejnic, kde hrajeme proti domácímu mužstvu od 17:00 hodin.

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (6 hlasování, průměrné hodnocení: 66,67%)
Loading...