Muži – FC Nový Bor : TJ Sokol Rovensko p.Tr. 4:1 (2:0)

V sobotu 30. dubna 2022 v předvečer tradice „Pálení čarodějnic“ se z větší části hrál fotbal na úrovni KP LKFS. Do Nového Boru přijelo mužstvo TJ Sokol Rovensko pod Troskami, v tabulce na 12. místě. Na podzim jsme u nich prohráli a tak jsme dnes měli co oplácet. V řadě mužstev jsou v této době zdravotní problémy hráčů. V našem kádru postrádáme Devátého, Džavíka, Holubce a další. Proto nás doplňují hráči dorostu, kteří tím získávají fotbalovou jistotu. Do týmu se dnes vrátili T. Verner a D. Černý, tak alespoň něco k lepšímu.

V úvodu jsme získali dvakrát výhodu rohového kopu, ale centry měly dost velký rozptyl. Později se to začalo zlepšovat, ale hosté účelně bránili až do malého vápna. Když náš počáteční tlak ztratil sílu, hosté vystrčili růžky. Tak musela makat i naše obrana. Navíc ve 26. minutě zdravotní potíže zlobí Havlíka a střídá jej Pokorný. Ve 30. minutě jsme opět vybojovali výhodu rohového kopu. Ten zahrával opět Třešňák, který poslal přesně míč na Broschinského. Honza se v takové akci umí prosadit a hlavou poslal míč před brankářem do sítě – 1:0. O šest minut později se po křídle prosadil proti hostující obraně Konečný a zvýšil na 2:0. Hosté z Rovenska ale bojovali a snažili se skóre změnit. To jsme jim dobrým bráněním nedovolili. První poločas tak skončil (pro nás) dobře.

Honza Broschinský – hattrick !

Počátek druhého poločasu byl vyrovnaný a několikrát bylo i v našem vápně horko. Hosté hráli dobře! Nám se podařilo přidat třetí gól a bylo to opět po rohovém kopu, který kopal Třešňák a dal to tam opět výborně do místa, kde byl J. Broschinský a Honza se prosadil opět hlavou – 3:0. Jenže po pár minutách soupeř využil menšího zaváhání v naší obraně a snižuje na 3:1, střelec Perger. Dnešní zápas byl zápas Jana Broschinského. V 81. minutě další rohový kop a opět centruje Třešňák. Bróša jde do hlavičkového souboje a míč získal. Rychle jde za míčem a pálí do sítě – 4:1! V této době trenér několikrát střídá. Šimoník přenechává svojí pozici pro Kalendu. V dalším průběhu odstupuje ze hry Černý a na jeho místo další dorostenec Fr. Svoboda. Další herní čas nám již nedovolil další střídání a tak Třešňák na hřišti více jen „statuje“. Na skóre se ale už nic nemění a máme další domácí vítězství. Po 20-ti kolech máme 31 bodů a držíme 6. místo tabulky.

góly: 30. 67. 83. Broschinský, 36. Konečný – 71. Perger

ž.k.: 1:3, diváků: 80, rozhodčí: Nešněra Filip

sestava: Svoboda M., Šimoník (60. Kalenda), Vomáčka, Verner, Broschinský J.ml., Černý (81. Svoboda F.), Třešňák, Kubeš, Havlík (26. Pokorný), Konečný, Stromecký

trenér: Broschinský J.st.

ved.mužstva: Obrovský J.

Za týden, 8. května v neděli, hrajeme od 17 hodin v Turnově.

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (6 hlasování, průměrné hodnocení: 90,00%)
Loading...