Muži – JSME VE FINÁLE POHÁRU LKFS

Jak bylo už v pozvánce na tento zápas prezentováno, výsledek utkání se započítává do soutěže KP (19. kolo) a Poháru LKFS 2022 – semifinále. S malým doplňkem, že v případě nerozhodného výsledku se utkání prodlužuje o střelbu pokutových kopů.

Mistrovský zápas se rychle rozpohyboval do pohledné rychlosti a soupeři si nic nedali zadarmo. Kluci šli do každého souboje naplno a hosté hned ve 3. minutě získali výhodu rohového kopu. Po centru do vápna ale velmi dobře zasáhl brankář Svoboda. Ve 4. minutě zatáhl útok k vápnu Frýdlantu Černý, nacentroval míč do vápna, kde svedl souboj Stromecký s brankářem. Ten byl úspěšnější a míč získal pod svojí kontrolu. Sled fotbalových událostí šel rychle za sebou. Hned v další minutě získal Frýdlant další rohový kop, po kterém následoval náš rychlý protiútok a po něm rohový kop pro nás. V boji ve vápně před branou hostí si našel místo k zakončení Konečný a vedeme 1:0. Další průběh zápasu byl hodně o bojovnosti a tvrdých zákrocích z jedné i druhé strany. Při jednom takovém souboji okusil tvrdost i bolest Džavík, ten se ještě pár minut snažil pokračovat ve hře, ale nešlo to a tak byl střídán. Na jeho místo přišel Šimoník, a hrálo se dál. Bohužel ve 45. minutě hosté nenápadně, při nepodařeném odkopu Broschinským, zachytili míč na vápně a Jelínek pálil přesně 1:1.

Do druhého poločasu se šlo na obou stranách beze změn. Hosté přidali a měli i několik dobrých momentů kolem naší branky. Svoboda dnes měl den a několikrát podržel. Ani z naší strany nedošlo k poklesu hry. V 60. minutě se nám podařil útok do obrany soupeře. Stromecký běžel až na brankovou čáru, odtud poslal centr zpět a tam byl Třešňák, kterému vyšel pohotový střelecký pokus (asi jako v Lomnici), nechytatelná střela a FC Nový Bor opět vede 2:1. Krátce poté hosté střídají a také mění hru. Častěji posílají dlouhé míče do našeho prostoru branky. Nám to nevyhovuje, ale bráníme, jak se dá. Také na naší straně dochází ke střídání. Bohužel v 82. minutě proletěl míč až na zadní tyč, tam byl první u míče naběhnutý Mazánek a nezaváhal, vyrovnává na 2:2. Zbytek zápasu se ještě bojovalo o strhnutí vítězství na jednu nebo druhou stranu, ale i když byly situace nebezpečné, gól nepadl. Mistrovský zápas skončil 2:2 a obě strany si připisují do tabulky KP po jednom bodu.

… a Svoboda chytá!, chytá a vychytal postup do finále Poháru LKFS

Ale jelikož je zápas i zápasem pohárovým, tak musíme znát postupujícího do finále. Pro obě strany to znamená zůstat na hřišti a rozhodčí připravují penaltový rozstřel. Všichni hráči musí zůstat na hřišti a je připravená první série kopů. Do branky jde první náš Svoboda, soupeř posílá svého střelce. Svoboda vyráží míč, když vystihl úmysl soupeře. Za nás jde Vomáčka, prudká střela gól – 1:0. Druhé pokusy –  hosté srovnávají, za nás Kubeš neproměnil – 1:1. Třetí pokusy – hosté pálí nad branku! Devátý uklízí míč krásně do kouta branky 2:1. Další kolečko střelců, když za nás se trefil Třešňák a i hosté proměňují – 3:2. Pátou sérii začíná Frýdlant a Svoboda chytá!, chytá a vychytal postup do finále Poháru LKFS.

Semifinále Poháru LKFS FC Nový  Bor : Slovan Frýdlant 3:2 pen
19. kolo KP FC Nový  Bor : Slovan Frýdlant 2:2 (1:1)

góly: 7. Konečný, 60. Třešňák – 45. Jelínek, 82. Mazánek

ž.k.: 3:3, diváků: 120, rozhodčí: Zboroň Petr

sestava: Svoboda, Džavík (31.Šimoník), Broschinský J.ml., Verner, Černý (90.Devátý), Třešňák, Havlík, Kubeš, Konečný, Stromecký, Vomáčka

trenér: Broschinský J.st.

ved.mužstva: Obrovský J.

Ve finále se utkáme s vítězem utkání mezi Velké Hamry B : FK Turnov – hraje se 11.5.2022. Finále se hraje 1. června 2022!

Další mistrovský zápas odehrajeme v sobotu 23. 4. od 17 hod. v Železném Brodě.

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (3 hlasování, průměrné hodnocení: 100,00%)
Loading...