Muži – FC Nový Bor : FK Stráž p.R. 2:1 (1:1)

Dne 6. listopadu bylo na fotbalovém programu LKFS 15. kolo KP. To znamená předehrání v pořadí druhého zápasu z jarní části soutěže 2022. K nám do N. Boru přijelo mužstvo FK Stráž p. Ralskem. Mužstvo má slušnou bilanci z podzimní části a výkony si asi zasloužily lepší postavení v tabulce. K dnešnímu zápasu domácí trenér nemohl použít nadějného hráče do obrany T. Vernera, který za červenou kartu ve Višňové dostal stop na jedno utkání.

Úvod zápasu patřil soupeři, který nás na několik minut zatlačil před branku našeho gólmana Svobody, který společně s obránci udržel čisté konto. Prvnímu našemu útoku předcházel nedovolený zákrok Konečného, který tak viděl první žlutou kartu. Přesto se nám první útok podařil výborně. Z křídla přišel centr do vápna, kde na zadní tyči byl pohotový a zkušený J. Broschinský a bezpečně proměnil na 1:0. V 10. minutě se pokusil o protiútok soupeř, ale zakončil střelou nad branku. Ve 28. minutě došlo v naší obraně k nedorozumění, když bek míč pouštěl a brankář si chtěl míč chytit. Mezi ně vlétl M. Roll, hráč soupeře a poslal míč do naší sítě – 1:1. Zbytek prvního poločasu zůstal v podobě boje o míč a pokusy o útočení. Přesto se nám podařilo soupeře v jeho vápně sevřít a ostřelovat branku ze všech možných stran. Několikrát to vypadalo, že už už bude míč v síti, ale hostující hráči se ubránili.

Do druhého poločasu přišla Stráž s prvním střídáním. Nám se dnes na těžkém terénu moc hra nedařila, ale kluci bojovali. V 69.  minutě nám přímo zatrnulo, když brankář Svoboda míč neudržel a následně měl hodně práce se k míči dostat, ale dopadlo to dobře. V 73. minutě další nepříjemnost. Konečný dobíhal míč, který už chytal brankář soupeře, trochu do něho vrazil a bylo zle! Rozhodčí vytáhl druhou žlutou kartu, což znamenalo červenou a Konečný šel předčasně pod sprchy. Prakticky 16 minut dohráváme v deseti. Hosté vycítili šanci a přidali na důrazu. Začalo docházet k častějším soubojům o míč a hra nabrala i větší rychlost. Začal se také blížit i závěr zápasu. Do hry vstupuje i zkušenost. V 88. minutě jsme míč obehráli kolem celého vápna soupeře a následně míč přistál před Kubeše, který neváhal a z voleje pálí přízemní střelu směrem na branku. Míč si cestou nalezl bránícího hráče, změnil směr jinam než šel brankář a je to vítězný gól – 2:1! Jenže do konce zápasu se ještě nastavuje několik minut a před oběma brankami je dusno. Nejprve hosté mají šanci k vyrovnání, ale přežili jsme to! Pak na druhé straně zase naši mohou zvýšit vedení a také obrana soupeře zapracovala na sto procent. Konečně přišel konec zápasu. Dva zápasy se Stráži p. Ralskem jsme vyhráli. To nás nakonec posadilo na 6. místo v tabulce KP před Višňovou, která jen remizovala. Je pravdou, že to je jen o skóre.

Dovolte tímto závěrem poděkovat všem fanouškům, všem sponzorům a všem, kteří mají rádi náš fotbal za jejich podporu v  této nějak divné době. Také hráčům je třeba poděkovat, jak se v celém podzimu dávali dohromady a jak nás všechny potěšili. Poděkování zaslouží i všichni ostatní trenéři, trenéři mládeže a i ta mládež si zaslouží poděkování za přístup k fotbalu a i celkově ke sportu.

V zimním období bude řada přátelských zápasů. V únoru 2022 pak náš tým vstoupí do poháru MOL-CUP a 2. dubna se uvidíme na mistrovských zápasech KP-LKFS.

góly: 7. Broschinský J., 87. Kubeš – 28. Roll

ž.k.: 5:4, č.k.: 78. Konečný (N.Bor), diváků: 80, rozhodčí: Šmíd Miroslav

sestava: Svoboda, Devátý, Kubeš, Šimoník, Černý (86. Burian), Třešňák (83. Kalenda), Stromecký (90. Holubec), Havlík, Džavík, Konečný, Broschinský J. ml.

trenér: Broschinský J. st.

ved.mužstva: Obrovský J.

masér: Novotný F.

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (7 hlasování, průměrné hodnocení: 100,00%)
Loading...