Muži – SK Skalice : FC Nový Bor 3:2 (3:1)

Vítězné úvodní utkání v počátku soutěže a pak trápení při dalších zápasech nás shodilo do nižších pater tabulky. Následně pak dobrá série tří zápasů po sobě na domácím hřišti a tím i posun v tabulce vrátilo mladému mužstvu klid, i když stále ještě chyběla řada hráčů po zranění. Jedenácté kolo nám připravilo derby ve Skalici. Na derby se hodně fanoušků těší i když dost často to není o fotbale. Řada trenérů si přeje dobrý zápas, ale také bez zranění či bez vyloučení, což občas není možné.

Nedělní zápas jsme začali i s hráči, kteří ještě neměli zcela doléčená zranění, jiní už připraveni k zápasu byli. Začali jsme dobře, ale od počátku naší hře nevyhovuje menší hřiště. Proto možná bylo pro všechny překvapení, že v 6. minutě po našem útoku zamířil výborně k tyči Stromecký a po jeho střele míč končí v domácí síti – 0:1. V dalších minutách jsme to opět zkoušeli po křídle, přišla však ztráta míče a domácí se dostali ke střele na kterou nedokázal náš brankář Svoboda reagovat a bylo srovnáno 1:1. Vzápětí ve 12. minutě jsme udělali chybu, když Džavík dával malou domů a poslal míč vedle branky. Bohužel pro brankáře daleko a výhodně do běhu domácím, brankáři se odkop přes domácího hráče nezdařil a gólman zůstal na zemi. Míč se dostal k Demkemu, který tak mohl střílet do prázdné branky. Rozhodčí to ohodnotil jako ochranu zdraví hráčů a gól platil – 2:1. V té době také přišel ke zranění Verner, který se ještě snažil ve hře pokračovat, ale byl viditelně omezen v pohybu a nakonec byl i střídán. Naši kluci se snažili a ohrozili branku domácích, když se míč otřel po Džavíkově střele o břevno. Ve 40. minutě fauluje před vápnem Broschinský. Trestný kop domácí prostřelili podle zdi, Svoboda vyráží, ale domácí Kopecký je u míče první a dává na 3:1. Bylo dobře, že přišel poločas.

Trenér provedl určité změny a šli jsme na druhou polovinu zápasu. Od úvodní minuty se stále víc nutíme dostat se k ohrožení branky. Na hřiště  přišel Burian na místo Džavíka. Na  hrotu stále víc zaměstnává domácí obranu Stromecký. V 58. minutě domácího gólmana prohnal vápnem a když míč dostal pod kontrolu byl faulován. Rozhodčí nařídil penaltu. Míč si postavil Třešňák a chtěl to dát jak se říká „pod klacek“. Bohužel míč proletěl nad brankou. No škoda! V 66. minutě se práce Stromeckého opakuje a opět je vítězem. Další penalta. Kluci dali střelci neproměněné penalty druhou šanci. Tentokrát Třešňák míří dobře a snižuje na  3:2. Domácí odpadli a soustředili se na uhlídání současného stavu 3:2. Trenér zkouší ještě poslední naše možnosti. Stahuje Nováka a na hřiště posílá Holubce (využívá výšky hráče). V nastaveném čase gólman Svoboda má výhodu přímého kopu. Míč poslal do vápna, kde domácí gólman míč jen tečuje. Někdo z našich se pokouší dorazit, domácí naopak vykopnout míč směřující do branky. Domácí byli šťastnější, podařilo se jim to. Je konec zápasu.

Derby bylo asi vyrovnané. V prvním poločase díky našim chybám byli lepší domácí a dali tři branky. Druhý poločas jsme ukázali, že mladíci spolu se zkušeností starších (na hřiště přišel i Kubeš) převzali míč pod kontrolu a síla byla na naší straně. Za to by si zápas zasloužil remízu!

góly: 10. Stopa, 12. Demke, 40. Kopecký – 6. Stromecký, 68. Třešňák (pen.)

ž.k.: 3:3, diváků: 480, rozhodčí: Blaschke Jiří

sestava: Svoboda, Devátý, Džavík (62.Kubeš), Havlík, Verner (46.Šimoník), Černý, Novák (90.Holubec), Konečný, Broschinský J.ml. (50.Burian), Třešňák, Stromecký

trenér: Broschinský J.st.

ved.mužstva: Obrovský J.

V sobotu 16. října hrajeme doma od 15:30 proti Hejnicím.

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (4 hlasování, průměrné hodnocení: 60,00%)
Loading...