Muži – FC Nový Bor : FK Turnov 2:0 (1:0)

Krajský přebor LKFS dospěl k 9. kolu. K nám k dnešnímu zápasu přijelo mužstvo, které od zahájení soutěže nepoznalo žádnou ztrátu bodů, jen samá vítězství. Dokonce ani góly jim soupeři nedávali, jen jeden za osm kol. Klub kráčí za postupem do divize. O našich barvách tak vysoce hovořit nemůže. U nás dochází ke generační přeměně a k tomu ještě máme problémy se zraněními několika hráčů. K dnešnímu zápasu proto povolal trenér i dva dorostence – Kalendu a Krále.

Hosté do zápasu vstoupili natěšeně a od úvodního hvizdu rozhodčího začali útočit. Naši kluci se snažili hrát odzadu se zabezpečenou obranou s přechodem na příležitostný brejk. Více času se hrálo na naší polovině. Hosté o kterých se vědělo, že zatěžkávají soupeře pořádnými příděly gólů, ale dnes nestříleli přesně. Velkou šanci ke vstřelení branky měli v 10. minutě, ale stříleli vedle. Ve 23. minutě asi přišel jeden z rozhodujících momentů zápasu. Holubec nechtíc při dobíhání protihráče fauloval a byla z toho penalta kterou rozhodčí nařídil. Mohla to být asi rozhodující část zápasu, ale hosté tuto velkou šanci poslali vedle naší branky. To se nám ulevilo! Krátce potom, ale Broschinský fauluje a dostává žlutou kartu. Ve 26. minutě dostal dlouhou přihrávku Stromecký, který opět ukázal velkou rychlost, u míče ve vápně byl dřív než gólman a došlo ke střetu. Penalta pro nás! Bróša si postavil míč a nechytatelnou střelou pod víko otevřel skóre – 1:0 ! To byla sprcha pro soupeře, ale i pro diváky a všechny skalní fandy, kteří ne všichni věřili, že bychom nad soupeřem vedli. Zápas měl napětí, rychlost, fotbalovost a z naší strany velkou bojovnost. Při tom docházelo i k nedovoleným zákrokům a tak padaly i žluté karty. Tentokrát pro Třešňáka a do poločasu ještě pro Černého.

Druhý poločas začali oba soupeři opatrně. Více ze hry začali připisovat hosté. Na naší polovině bylo hodně rušno. Kluci se semkli kolem vápna a pomáhali bránit. V 56. minutě se nám podařilo po levé straně zaútočit. Gólman soupeře šel proti míči a dlouhým odkopem se dostal míč skoro na půlku hřiště. Pohotový Třešňák tento moment vyřešil velkolepě. Volejem namířil střelu na prázdnou branku soupeře a trefil se – 2:0 (jako Patrik Schick). Velká gratulace spoluhráčů i celého davu fanoušků. Ovšem nebyl to ještě konec zápasu. Hosté nesložili zbraně a chtěli nepříjemný stav změnit. Vystřídali, bojovali i se dostávali na dostřel naší branky, ale v tomto zápase neměli střelecké štěstí. Buď bránící hráči míče blokovali a nebo je sbíral dnes dobře chytající i dobře rozehrávající Svoboda v bráně. Došlo také na nepříjemné věci a to červené karty. Nejprve šel pod sprchy hráč hostí Beneš, kterému se hra nedařila a také zbytečně okopával našeho Devátého v přerušené hře. Ani naše mužstvo nebylo ušetřeno od červené karty a po druhé žluté šel také předčasně do kabin Novák, kterého to moc mrzelo. Poslední minuty zápasu se hodně kouskovaly, ale nakonec jsme si připsali  3 body!

Naopak soupeř, kterému určitě přejeme postup do vyšší soutěže, okusil první podzimní porážku a dokonce nezískal ani bod! Náš gólman si připsal na konto první nulu.

góly: 27. Broschinský J. (pen.), 58. Třešňák

ž.k.: 7:2, č.k.: 87. Novák (N.Bor) – 63. Beneš (Turnov), diváků: 120, rozhodčí: Nešněra Filip

sestava: Svoboda, Devátý, Broschinský J.ml., Džavík, Černý (76. Kubeš), Verner, Třešňák (90. Burian), Stromecký, Havlík,Novák, Holubec (85. Kalenda)

trenér: Broschinský J.st.

ved.mužstva: Obrovský J.

Všem příznivcům ještě připomínáme, že v úterý 28.9.2021 se hraje další domácí místrovský zápas a přivítáme JISKRU VIŠŇOVOU, hraje se v 16:30 hodin !

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (7 hlasování, průměrné hodnocení: 97,14%)
Loading...