SK Tratec Vilémov – FC Nový Bor 2:0 – nedohráno

Na sobotu 12. 6. 2021 byl plánován poslední zápas jarní přípravy 2021. Soupeřem SK Tratec Vilémov. K utkání bylo nominováno 16 hráčů a k zápasu se nastoupilo v 17 hodin. Domácí stadion ve Vilémově byl velmi dobře připravený. Přišlo asi 60 diváků a k nim patřila i skupina z Nového Boru. Domácí mají silné mužstvo a to bylo také silně motivováno. Náš tým se  připravuje na nový ročník 2021-2022. Do příprav nastupuje velká řada mladých hráčů, základ tvoří ti zkušení Broschinský J., Kubeš, Třešňák, Stromecký, Devátý.

Zápas začal velmi zostra. Ve 3. minutě přišel o míč ostrým zákrokem Skočdopole. O pár minut později byl fyzicky u rohového praporku poslán k zemi Verner. V 6. minutě nádhernou střelou z dálky do šibenice (Svoboda neměl nárok) šli domácí do vedení – 1:0. Hned vzápětí po pěkné akci jsme se dostali do šance, ale střela Třešňáka šla nad, nicméně naši se začali prosazovat uprostřed hřiště. Domácí každopádně hodně přitvrdili, jeden faul střídá druhý. Při jednom byl ostře faulován J.Broschinský ml., rozhodčí otálel s rozhodnutím a tak se hrálo dál. Ale stalo se, naši zadáci chybně přihrávali a tím nabídli domácím šanci ke gólu. Využito pro domácí – 2:0.

Zápas pokračuje v nasazeném tempu. Rozhodčí je k některým zákrokům dost povolný.  Mezi 26. a 28. minutou uprostřed hřiště faulován protihráčem domácích Jan Broschinský ml. skluzem na holeň, který končí krvavou tržnou ránou, rozhodčí nic(!) ale jen následné dohadování hráčů. Hra pokračovala a stejný hráč tentokrát stejným způsobem další faul. Rozhodčí to okomentoval  „vždyť jsem to písknul“. Broschinský J. ml. odstupuje ze hry a náš trenér svolává hráče k lavičce. Následuje rozhodnutí zápas ukončit. Tak se stalo! Škoda pro diváky, škoda zápasu. Všichni se na zápas těšili. Je doba postpandemická a není to dobrá doba!

Sestava: Svoboda, Burian, Devátý, Verner, Broschinský L., Skočdopole, Broschinský J.ml., Havlík, Třešňák, Dlouhý, Stromecký, Sochor, Kubeš, Džavík, Holubec, Kalenda, Pokorný

Trenér: Broschinský J.st.

Tým ukončil sezónu, na další se začne připravovat od 15. července.