Muži: SK Štětí : FC Nový Bor 3:2 (2:0)

V pátek 10. července 2020 skončil letní odpočinek hráčů po nedokončeném minulém ročníku, za což mohla pandemie Covid-19. Na první trénink přišlo 14 hráčů. Řádné protažení a práce s míčem, tak stanovil úkoly trenér. V sobotu pak zápas na půdě divizního mužstva SK Štětí. V přípravách je to náš skoro pravidelný soupeř. Hrálo se dopoledne od 10:30 na pěkném trávníku, ale bylo chladno.

Zápas začal v dobrém tempu a ostrém duchu. Domácí postupem času získali na svojí stranu držení míče. Nám se dařilo pozorně a odpovědně bránit a při tom využívat každý moment k protiútoku. Brankáři nemuseli řešit žádnou vážnou akci před svojí brankou. Jeden moment nám vyšel ve 29. minutě, když obraně utekl Stromecký, ale gólman vytěsnil míč na rohový kop. Vzápětí podobnou akci předvedli domácí, ale i nám se podařilo jejich útok eliminovat. Ve 38. minutě nás domácí dostali pod tlak a ještě získali rohový kop. Po centru z rohového kopu jsme na zadní tyči neuhlídali vysokého beka a do vedení jdou domácí – 1:0. Ve 43. minutě se domácím podařil další rychlý protiútok, křížený centr před  branku jsme nezasáhli a prohráváme 2:0. O přestávce trenér naše hráče pochválil, ale ještě bylo nutné odstranit chyby při bránění.

Druhý poločas měl obdobný průběh a také se na obou stranách střídalo. Z naší hry bylo cítit, že bojujeme o korigování nepříjemného stavu. V 68. minutě táhl náš útok po pravé straně Kubeš, v plném běhu našel na vápně Zlatníčka, ale toho míč neposlechl a navíc domácí obrana poslala míč do bezpečí. V 78. minutě přišla naše další příležitost. Třešňák si připravil pozici ke střele před  vápnem a také zakončil, ale škoda že jeho střelu tečoval Zlatníček, protože rozhodčí to vyhodnotil jako ofsajd a gól neuznal. A na hřišti se děly věci. V 81. minutě nám utekl po křídle domácí útočník, stopoval ho Stromecký, jehož „drknutí“ do ramene útočníka vyhodnotil rozhodčí jako faul a penaltu domácí bezpečně proměnili – 3:0. Fotbalový zápas se ale hraje na devadesát minut a naši kluci hráli dál. V 88. minutě domácí šetřili čas a to byla velká chyba. Od postranní lajny poslal hráč míč na vlastní branku, gólman se nestihl přemístit a míč je v síti – 3:1. Kluci to zkusili znovu, dobře založený útok po pravém křídle, kde na finální střelu čekal Sochor a mířil přesně – 3:2. V závěrečné minutě jsme dokázali opět získat míč a zpoza vápna to zkusil Třešňák, tentokrát byl však domácí gólman pozorný a prudkou střelu zlikvidoval. Tak skončil náš první přípravný zápas letní přípravy.

góly: 87. vlastní, 89. Sochor

ž.k.: 3:2, diváků: 70

V našich barvách nastoupili:

Blumentritt, Šimoník, Holubec, Šimůnek, L.Broschinský, Skočdopole, Kubeš, Třešňák, Sochor, Stromecký, Šešina, Zlatníček, Krátký

Trenér: J. Broschinský st.

Asistent: Jan Broschinský ml.

Příští zápas: sobota 18. července 2020 v 11 hodin – FC  Nový Bor :  Mnichovohradišťský SK.

Zápas se koná k výročí  75 let založení fotbalu v Novém Boru.

Občerstvení zajištěno.

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (3 hlasování, průměrné hodnocení: 66,67%)
Loading...