FC Nový Bor : TJ Spartak Chrastava 4:3 (4:2)

Podzimní počasí a v krajském fotbalovém přeboru na pořadu 8. kolo. Předzápasová atmosféra na stadionu hodně přátelská, obě mužstva se po hráčské stránce dobře znají, už jen proto, že za jednu i druhou stranu nastupují bývalí hráči Slovanu Liberec – T. Janů za domácí a za hosty J. Štajner. Z Chrastavy přijela početná výprava diváků.

Z domácí strany začal fotbal ve velmi dobrém nasazení a získali jsme také určitou herní převahu, snad i sami sebe jsme překvapili. K tomu přišly dobré gólové šance. Ta první v podání domácích, Krpata zatáhl míč do vápna, následuje přihrávka před branku v malém vápně a Zlatníček se k překvapení všech neotáčel, ale patičkou poslal míč na bránu. Škoda, míč se snad otřel o tyč, ale šel vedle branky. Tlak domácího mužstva pokračuje a v 6. minutě soupeř odvrací míč od branky snad na třicet metrů. Tím se musel do hry zapojit i krajní bek v podání M. Nováka a rozhodnutí jasné: pohotová, polovysoká střela a míč plachtí přímo do pravé tyče branky Spartaku. Gólman se tam sice snažil doskočit, ale pozdě. Roztočený míč se odráží a plachtí k druhé tyči a pak končí v síti – 1:0. Tento gól by si zasloužil určitě ocenění(?). Soupeř je zaskočen, ale má v sobě fotbalovou sílu a zvedá hlavu. Fotbalovost předvádějí jak J. Štajner, tak také J. Beneš. Domácí hráči musí hodně sáhnout do svých sil. Soupeř zahrává z vlastní poloviny na střed, po něm posílá opětovně míč před branku Štajner, na míč dosahuje Patrman a po zemi, podle brankáře posílá míč do sítě, je srovnáno – 1:1. Hraje se dál. V 19. minutě proniká narážečkou dopředu Devátý,  přihrávka přes celé vápno kam nabíhá Kubeš a zkušeně  posílá míč jak se říká pod víko – 2:1. V některém jiném utkání by tohle stačilo na celý zápas, ale dnes se dá očekávat, že to bude dramatické až dokonce. Vzhledem k tomu, že se na hřišti stále něco děje, tak čas letí hodně rychle. Ve 32. minutě prováhal střelbu Zlatníček, ale míč udržel. Snaha o otočku mu sice nevyšla, ale přišla chyba hostí, jeden hráč si na Zlatníčka vyšlápl hodně důrazně a je z toho penalta. Míč si vzal do náruče Vacek, který už penalt kopal hodně a ani tentokrát nezaváhal. Poslal míč k tyči – 3:1. Vedení o dvě branky ale ještě nikdy nezaručuje vítězství. A o tom nás dnes opět přesvědčil soupeř z Chrastavy. Měli několik nedotažených akcí, ale ve 36. minutě se skóre opět mění – 3:2. Gól nám dal další zkušený hráč hostí Beneš a tím potvrdil předešlou větu. Dnešní nasazení domácích hráčů je obrovské. Blížil se konec prvního poločasu, když ve slušné vzdálenosti od pokutového území soupeře hosté faulují. Tentokrát si na pokyn trenéra  bere míč k akci L. Broschinský,  který  trestňáky umí. V mžiku svou dovednost potvrdil, když poslal míč, jak se říká, do šibenice – 4:2. To byl gólový poločas.

V domácích řadách, ale už skoro tradičně panuje nervozita. Proč? Druhé poločasy nebývají zrovna ideální. Spartak se ještě nevzdává a ve druhém poločase zvedá hlavu, chce dát kontaktní branku. Bráníme, ale jsme pod tlakem. Soupeř se dočkal snížení v 69. minutě a postaral se o to podruhé Jakub Beneš – 4:3. V poslední desetiminutovce začalo hustě pršet a pršeno nám štěstí k vítězství, které jsme si zejména za první poločas zasloužili. V průběhu zápasu se také střídalo a i to pomohlo k celkové spokojenosti. Čtyři zápasy v řadě bez porážky! To nás posouvá na 5. místo celkové tabulky.

 

góly: 6. Novák, 19. Kubeš, 32. Vacek (pen.), 44. Broschinský L. – 17. Patrman, 36. Beneš, 69. Beneš

ž.k.: 1:1, diváků: 120, rozhodčí: Bačo Ondřej

sestava: Ticháček, Broschinský L., Devátý, Janů (36. Skočdopole), Kubeš, Krpata, Vacek, Stromecký (89. Kalenda), Holubec, Zlatníček (75. Kaiser), Novák

trenér: Broschinský J.st.

ved.mužstva: Blumentritt R.

V SOBOTU 5. řijna 2019 – hrajeme od  16 hodin v DOKSECH!

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (4 hlasování, průměrné hodnocení: 95,00%)
Loading...