SK Skalice : FC Nový Bor 1:1 (0:1)

Na fotbalová derby se mnoho příznivců těší a nejinak tomu bylo i o tomto víkendu, kdy se hrálo fotbalové derby ve Skalici u České Lípy. Domácí tým SK Skalice hostil FC Nový Bor. Hosté z Nového Boru v tomto zápase postrádali T. Janů a stále ještě ne plně uzdraveného J. Broschinského mladšího.

Úvod zápasu nebyl v plném fotbalovém zaujetí, byla to víceméně tak trochu okopávaná. První chyba, ale nevyužitá, přišla v 10. minutě, když se nepodařil obranný atak L. Broschniského, ale domácí příležitost promarnili. I ve 13. minutě domácí střelec mířil vedle. V 15. minutě se kopal první rohový kop a byl ve prospěch domácích, ale naši hráči situaci před naší brankou s přehledem vyřešili. V 17. minutě to bylo na rohové kopy vyrovnané, ale také bez gólového zakončení. Ovšem ve 20. minutě se domácí při rozehrávání míče od branky dopustili chyby. Hostující hráč N. Boru  Zlatníček vystihl vzdálenost k míči, obral o něj brankáře a následně bravurně vsítil do prázdné brány – 0:1. K tomu rozjásal dnes velmi početnou část příznivců FC Nový Bor. Ve 22. minuitě to mohlo být pro Nový Bor ještě lepší, ale Kubešova střela se do branky nedostala. Pak měl pokus o změnu skóre Havel, ale míč pro brankáře nebyl příliž nebezpečný. Blížil se poločas a domácí nebyli spokojeni  se stavem a hlavně se skóre. To se nezměnilo ani po 38. minutě, kdy výborný zákrok předvedl Blumentritt.

A Blumentritt předvedl výborný zákrok i na začátku druhého poločasu. Asi je to již pravidlo, že náš tým druhé poločasy začíná nevalně – otálí s rozehrávkou, dlouhé nepřesné nákopy míčů bez adresáta apod. Toho pohotově využívají soupeři a postupem času se dostáváme pod tlak, který končí i gólem. K tomu přibývají fauly a na hřišti se „žlutí“. V dnešním derby toho také domácí začali využívat, obzvlášť rozhodčí byl více méně tolerantní k nedovoleným zákrokům domácích, které si zasloužily i jiný trest, než jen obyčejné písknutí. Proto také muselo přijít to nepříjemné a po akci v 76. minutě domácí Musílek vyrovnal na 1:1. Další nepříjemností bylo to, když domácí hráč velmi hrubě fauloval našeho hráče Kalendu, který zápas pro zranění nedohrál. Zápas se pak tak nějak jen dohrával! Pro nás to znamená, že si z venku vezeme první letošní bod a celkem jich v tabulce máme 13, při skóre 14:13 a v tabulce jsme na 7. místě.

góly: 76. Musílek – 20. Zlatníček 

ž.k.: 5:3, diváků: 320, rozhodčí: Bohatý Ondřej

sestava: Blumentritt D., Broschinský L., Devátý, Skočdopole, Kubeš, Havel, Krpata, Vacek, Stromecký, Šimůnek (61. Kaiser), Zlatníček (80. Kalenda)

trenér: Broschinský J.st.

ved.mužstva: Blumentritt R.

Příští týden v sobotu 28. září 2019  začínáme již v 16 hodin a budeme hrát doma proti  Spartaku CHRASTAVA!

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (10 hlasování, průměrné hodnocení: 70,00%)
Loading...