FC Nový Bor : Jiskra Višňová 2:1 (1:1)

Krajský přebor LKFS v sobotu vstoupil do 5. kola a pro domácí barvy to znamená dva zápasy po sobě v domácím prostředí. K tomu nelehcí soupeři. Dnes Jiskra Višňová, která se v minulém kole vyhoupla na druhé místo tabulky. Višňová má ve středu řadu hodně dobrých i fyzicky zdatných fotbalistů – Mazánka a hlavně střelce Michálka. Oba to od počátku utkání všem dokazovali. Domácí trenér J. Broschinský udělal v sestavě několik korektur oproti minulému zápasu.

FC Nový Bor začal velmi pozorně v obraně a s jednou překvapivou změnou: v bráně nastoupil po velmi dlouhé době D. Blumentritt (rok pracovně mimo), jelikož gólman Ticháček se před zápasem zranil. Že Višňová je těžký soupeř viděli diváci od první minuty a našim hráčům se v některých herních pasážích  vůbec  nedařilo. Hlavně dobré akce se nedařily přeměnit v gól. V 9. minutě brankář rozehrál míč na střed, přišla ztráta, čehož využil již zmíněný hostující střelec Michálek, když nechytatelnou střelou trefil břevno a míč po odrazu skončil v síti – 0:1. Pro Michálka již devátý gól v soutěži! Boráci bojovali a snažili se o vyrovnání. Opět si připravili gólové příležitosti, kterým chybělo už jen štěstí k vyrovnání. Časomíra ukazovala 32. minutu, brankář soupeře vyráží míč do bezpečí, ale jen nakrátko, protože Kubeš a Janů zahrávají míč do vápna, což dobře vystihl  nabíhající Zlatníček, který hlavou posílá míč do kouta branky a je vyrovnáno – 1:1. Na lavičce novoborských úleva. Do poločasu mohlo přijít i vedení, ale také hosté z Višňové byli nebezpeční.

Druhý poločas začínají obě strany beze změn. Domácí parta chce vyhrát, ale také nechce prohrát. To z lavičky neustále hlídá trenér svými pokyny. V 57. minutě výborná akce, Kubeš centruje míč do vápna, brankář ho stačil  pokrýt a je tu další šance a zase míč vedle. Hned potom šance Mazánka, ale domácí gólman výborně zasahuje a nohou vyráží míč do bezpečí. Zápas začíná dosahovat vrcholu a domácí parta navíc získává i územní převahu. První domácí střídání přichází v 63. minutě, mladík Skočdopole přebírá místo v útoku, které opustil Zlatníček. V průběhu zápasu strhával spoluhráče k bojovnosti Stromecký. V 78. minutě další domácí střídání, své místo na hřišti přepouští Stromecký pro Havla. V téže minutě ale Skočdopole útočí po křídle a jeho střelu vyráží gólman. Po chvíli je ale mladík Skočdopole znovu u míče a za záda gólmana posíla míč do sítě – 2:1. Domácí hýří velikou a zaslouženou radostí. V závěrečných minutách obě strany ještě střídají, u domácího N. Boru Kaiser Nováka. V nastavení času zápasu se hosté pokoušejí o útoky na domácí branku, ale všichni nastavili své síly a vítězství uhájili.

góly: 32. Zlatníček, 78. Skočdopole – 9. Michálek

ž.k.: 2:0, diváků: 100, rozhodčí: Bahník Martin

sestava: D.Blumentritt, Šimůnek, L.Broschinský, Devátý, Novák, Stromecký, Janů, Kubeš, Krpata, Vacek, Zlatníček – střídali: Skočdopole, Kaiser, Havel, Šimoník – ještě byli připraveni: Holubec, J.Broschinský ml.a brankář Ticháček

trenér: J.Brocshinský st.

vedoucí mužstva: R.Blumentritt

Ale to snad ne ..Nic moc ...DobrýParádaSuper ! (8 hlasování, průměrné hodnocení: 65,00%)
Loading...